fbpx

Τούρτα Αmorena

Η συνταγή είναι από την ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ

Yields1 Serving
Παντεσπάνι
 700 g Odenbake ODENSE
 80 g Κακάο
 80 g Ζάχαρη
 150 g Ασπράδια αυγών
Κουλί Κόκκινο Κεράσι
 500 g Delifruit Κόκκινο Κεράσι DAWN
 30 g Kirsch 45° LUXARDO
 60 g Fond Royale BAKELS
 110 g Ζεστό Νερό
Κρέμα Μαστίχα
 500 g Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE
 100 g Κρόκοι αυγών
 140 g Fond Royale BAKELS
 120 g Λευκή Σοκολάτα XOCOFINE
 700 g Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE (χτυπημένη σε σαντιγί)
 120 g Delipaste Μαστίχα FABBRI
Επικάλυψη Nappage Amarena
 1000 g Επικάλυψη Nappage Amarena FABBRI
 270 g Τζέλυ Belnap Φυσικό DAWN
 100 g Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
1

Αναδεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά. Γεμίζουμε σακούλα ζαχαροπλαστικής και δημιουργούμε σχήμα καρδιάς σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε δύο φορές με ζάχαρη άχνη και ψήνουμε στους 185°C για 12-13 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Κουλί Κόκκινο Κεράσι
2

Αναδεύουμε το Fond Royale με το ζεστό νερό, προσθέτουμε το Kirsch και στη συνέχεια ενσωματώνουμε το Delifruit κόκκινο κεράσι. Απλώνουμε μια στρώση από το μείγμα και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑ
3

Ετοιμάζουμε crème anglaise αναμιγνύοντας την κρέμα γάλακτος, το Fond Royale και τους κρόκους στου 82-85°C. Προσθέτουμε σταδιακά τη σοκολάτα και φροντίζουμε να πέσει η θερμοκρασία στους 35°C. Συμπληρώνουμε το Delipaste Μαστίχα. Τέλος, προσθέτουμε τη χτυπημένη σαντιγί σε δύο στάδια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Επικάλυψη Nappage Amarena
4

Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί στους 45 – 50°C και ομογενοποιούμε.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
5

Στη βάση μιας πλαστικής φόρμας πολλαπλών χρήσεων σε σχήμα ΚΑΡΔΙΑΣ DECORS & CREATIONS, απλώνουμε μια στρώση Κρέμας Μαστίχα. Στη συνέχεια τοποθετούμε ένα φύλλο Παντεσπάνι και απλώνουμε μια δεύτερη στρώση από Κρέμα Μαστίχα.

6

Τοποθετούμε το παγωμένο Κουλί Κόκκινο Κεράσι και συμπληρώνουμε εκ νέου με μια ακόμη στρώση Κρέμας Μαστίχα. Τέλος, κλείνουμε με ένα φύλλο Παντεσπάνι. Τοποθετούμε στην κατάψυξη. Αφού παγώσει το γλυκό, ξεφορμάρουμε και επικαλύπτουμε με την Επικάλυψη Nappage Amarena.

7

Τέλος, διακοσμούμε με σοκολατένια διακοσμητικά LEMAN St. Valentine’s.

Ingredients

Παντεσπάνι
 700 g Odenbake ODENSE
 80 g Κακάο
 80 g Ζάχαρη
 150 g Ασπράδια αυγών
Κουλί Κόκκινο Κεράσι
 500 g Delifruit Κόκκινο Κεράσι DAWN
 30 g Kirsch 45° LUXARDO
 60 g Fond Royale BAKELS
 110 g Ζεστό Νερό
Κρέμα Μαστίχα
 500 g Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE
 100 g Κρόκοι αυγών
 140 g Fond Royale BAKELS
 120 g Λευκή Σοκολάτα XOCOFINE
 700 g Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE (χτυπημένη σε σαντιγί)
 120 g Delipaste Μαστίχα FABBRI
Επικάλυψη Nappage Amarena
 1000 g Επικάλυψη Nappage Amarena FABBRI
 270 g Τζέλυ Belnap Φυσικό DAWN
 100 g Νερό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
1

Αναδεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά. Γεμίζουμε σακούλα ζαχαροπλαστικής και δημιουργούμε σχήμα καρδιάς σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε δύο φορές με ζάχαρη άχνη και ψήνουμε στους 185°C για 12-13 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Κουλί Κόκκινο Κεράσι
2

Αναδεύουμε το Fond Royale με το ζεστό νερό, προσθέτουμε το Kirsch και στη συνέχεια ενσωματώνουμε το Delifruit κόκκινο κεράσι. Απλώνουμε μια στρώση από το μείγμα και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑ
3

Ετοιμάζουμε crème anglaise αναμιγνύοντας την κρέμα γάλακτος, το Fond Royale και τους κρόκους στου 82-85°C. Προσθέτουμε σταδιακά τη σοκολάτα και φροντίζουμε να πέσει η θερμοκρασία στους 35°C. Συμπληρώνουμε το Delipaste Μαστίχα. Τέλος, προσθέτουμε τη χτυπημένη σαντιγί σε δύο στάδια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Επικάλυψη Nappage Amarena
4

Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί στους 45 – 50°C και ομογενοποιούμε.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
5

Στη βάση μιας πλαστικής φόρμας πολλαπλών χρήσεων σε σχήμα ΚΑΡΔΙΑΣ DECORS & CREATIONS, απλώνουμε μια στρώση Κρέμας Μαστίχα. Στη συνέχεια τοποθετούμε ένα φύλλο Παντεσπάνι και απλώνουμε μια δεύτερη στρώση από Κρέμα Μαστίχα.

6

Τοποθετούμε το παγωμένο Κουλί Κόκκινο Κεράσι και συμπληρώνουμε εκ νέου με μια ακόμη στρώση Κρέμας Μαστίχα. Τέλος, κλείνουμε με ένα φύλλο Παντεσπάνι. Τοποθετούμε στην κατάψυξη. Αφού παγώσει το γλυκό, ξεφορμάρουμε και επικαλύπτουμε με την Επικάλυψη Nappage Amarena.

7

Τέλος, διακοσμούμε με σοκολατένια διακοσμητικά LEMAN St. Valentine’s.

Notes

Τούρτα Αmorena

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.