700gΚρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE (χτυπημένη σε σαντιγί)
120gDelipaste Μαστίχα FABBRI
Επικάλυψη Nappage Amarena
1000gΕπικάλυψη Nappage Amarena FABBRI
270gΤζέλυ Belnap Φυσικό DAWN
100gΝερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
1
Αναδεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά. Γεμίζουμε σακούλα ζαχαροπλαστικής και δημιουργούμε σχήμα καρδιάς σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε δύο φορές με ζάχαρη άχνη και ψήνουμε στους 185°C για 12-13 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Κουλί Κόκκινο Κεράσι
2
Αναδεύουμε το Fond Royale με το ζεστό νερό, προσθέτουμε το Kirsch και στη συνέχεια ενσωματώνουμε το Delifruit κόκκινο κεράσι. Απλώνουμε μια στρώση από το μείγμα και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑ
3
Ετοιμάζουμε crème anglaise αναμιγνύοντας την κρέμα γάλακτος, το Fond Royale και τους κρόκους στου 82-85°C. Προσθέτουμε σταδιακά τη σοκολάτα και φροντίζουμε να πέσει η θερμοκρασία στους 35°C. Συμπληρώνουμε το Delipaste Μαστίχα. Τέλος, προσθέτουμε τη χτυπημένη σαντιγί σε δύο στάδια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Επικάλυψη Nappage Amarena
4
Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί στους 45 – 50°C και ομογενοποιούμε.
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
5
Στη βάση μιας πλαστικής φόρμας πολλαπλών χρήσεων σε σχήμα ΚΑΡΔΙΑΣ DECORS & CREATIONS, απλώνουμε μια στρώση Κρέμας Μαστίχα. Στη συνέχεια τοποθετούμε ένα φύλλο Παντεσπάνι και απλώνουμε μια δεύτερη στρώση από Κρέμα Μαστίχα.
6
Τοποθετούμε το παγωμένο Κουλί Κόκκινο Κεράσι και συμπληρώνουμε εκ νέου με μια ακόμη στρώση Κρέμας Μαστίχα. Τέλος, κλείνουμε με ένα φύλλο Παντεσπάνι. Τοποθετούμε στην κατάψυξη. Αφού παγώσει το γλυκό, ξεφορμάρουμε και επικαλύπτουμε με την Επικάλυψη Nappage Amarena.
7
Τέλος, διακοσμούμε με σοκολατένια διακοσμητικά LEMAN St. Valentine’s.
Ingredients
Παντεσπάνι
700gOdenbake ODENSE
80gΚακάο
80gΖάχαρη
150gΑσπράδια αυγών
Κουλί Κόκκινο Κεράσι
500gDelifruit Κόκκινο Κεράσι DAWN
30gKirsch 45° LUXARDO
60gFond Royale BAKELS
110gΖεστό Νερό
Κρέμα Μαστίχα
500gΚρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE
100gΚρόκοι αυγών
140gFond Royale BAKELS
120gΛευκή Σοκολάτα XOCOFINE
700gΚρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE (χτυπημένη σε σαντιγί)
120gDelipaste Μαστίχα FABBRI
Επικάλυψη Nappage Amarena
1000gΕπικάλυψη Nappage Amarena FABBRI
270gΤζέλυ Belnap Φυσικό DAWN
100gΝερό
Directions
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
1
Αναδεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά. Γεμίζουμε σακούλα ζαχαροπλαστικής και δημιουργούμε σχήμα καρδιάς σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε δύο φορές με ζάχαρη άχνη και ψήνουμε στους 185°C για 12-13 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Κουλί Κόκκινο Κεράσι
2
Αναδεύουμε το Fond Royale με το ζεστό νερό, προσθέτουμε το Kirsch και στη συνέχεια ενσωματώνουμε το Delifruit κόκκινο κεράσι. Απλώνουμε μια στρώση από το μείγμα και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑ
3
Ετοιμάζουμε crème anglaise αναμιγνύοντας την κρέμα γάλακτος, το Fond Royale και τους κρόκους στου 82-85°C. Προσθέτουμε σταδιακά τη σοκολάτα και φροντίζουμε να πέσει η θερμοκρασία στους 35°C. Συμπληρώνουμε το Delipaste Μαστίχα. Τέλος, προσθέτουμε τη χτυπημένη σαντιγί σε δύο στάδια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Επικάλυψη Nappage Amarena
4
Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί στους 45 – 50°C και ομογενοποιούμε.
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
5
Στη βάση μιας πλαστικής φόρμας πολλαπλών χρήσεων σε σχήμα ΚΑΡΔΙΑΣ DECORS & CREATIONS, απλώνουμε μια στρώση Κρέμας Μαστίχα. Στη συνέχεια τοποθετούμε ένα φύλλο Παντεσπάνι και απλώνουμε μια δεύτερη στρώση από Κρέμα Μαστίχα.
6
Τοποθετούμε το παγωμένο Κουλί Κόκκινο Κεράσι και συμπληρώνουμε εκ νέου με μια ακόμη στρώση Κρέμας Μαστίχα. Τέλος, κλείνουμε με ένα φύλλο Παντεσπάνι. Τοποθετούμε στην κατάψυξη. Αφού παγώσει το γλυκό, ξεφορμάρουμε και επικαλύπτουμε με την Επικάλυψη Nappage Amarena.
7
Τέλος, διακοσμούμε με σοκολατένια διακοσμητικά LEMAN St. Valentine’s.
Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.