Τούρτα Mousse Salted Caramel με Κρέμα Καραμέλα BAKBEL

Η συνταγή είναι από τον κ. Γιώργο Θεοδώρου, Τεχνικό Σύμβουλο Ζαχαροπλαστικής και Παγωτού ΚΟΝΤΑ ΑΕΒΕ

Yields1 Serving
Mousse Salted Caramel
 60 g Pasta Cream Caramel GALATEA
 110 g Γάλα Πλήρες 3,5%
 100 g Credi Fond CREDIN
 200 g Σοκολάτα Λευκή
 340 g Κρέμα Γάλακτος 35% CANDIA PRO (μισοχτυπημένη)
 2 g Άνθος Αλατιού
Παντεσπάνι Σοκολάτα
 1000 g Super Sponge Cake Choco 100 CREDIN
 500 g Αυγά
 150 g Ηλιέλαιο
 200 g Νερό
Βάση με Καραμελωμένα Φουντούκια
 500 g Cream Filling Caramel BAKBEL
 300 g Πραλίνα Creditella CREDIN
 500 g Σοκολάτα 58% (λιωμένη)
 200 g Φουντούκια Καραμελωμένα (χοντροκομμένα)
 200 g Τρίμμα Speculoos 2-6 mm BAKBEL
Καραμελωμένα Φουντούκια
 200 g Ζάχαρη
 2 g Αλάτι
 20 g Νερό
 300 g Φουντούκια
 10 g Ρούμι
Mousse Salted Caramel
1

Ζεσταίνουμε το Γάλα Πλήρες 3,5% μαζί με το άνθος αλατιού, προσθέτουμε το Credi Fond και ομογενοποιούμε. Περιχύνουμε στο μείγμα την Pasta Cream Caramel και τη Λευκή Σοκολάτα και αναμειγνύουμε. Στους 35° C ενσωματώνουμε και την μισοχτυπημένη Κρέμα Γάλακτος 35%.

Επικάλυψη Καραμέλα BAKBEL
2

Χρησιμοποιούμε την έτοιμη προς χρήση Mirror Glaze Deluxe Καραμέλα BAKBEL.

Παντεσπάνι Σοκολάτα
3

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με το σύρμα για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα και για 6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
Θερμοκρασία ψησίματος: 170° - 175°C
Χρόνος ψησίματος: 50 - 60 λεπτά περίπου

Βάση με Καραμελωμένα Φουντούκια
4

Ζεσταίνουμε την Πραλίνα Creditella με το Cream Filling Caramel και ενσωματώνουμε τη λιωμένη Σοκολάτα, τα Καραμελωμένα Φουντούκια και το Τρίμμα Speculoos.

Καραμελωμένα Φουντούκια
5

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις αρχίσει να παίρνει ένα ξανθό χρώμα, προσθέτουμε το αλάτι και τα φουντούκια. Συνεχίζουμε μέχρι να καραμελώσουν καλά και σβήνουμε με το ρούμι. Αφού κρυώσουν, τα θρυμματίζουμε σε χοντρά κομμάτια.

Μοντάρισμα
6

Τοποθετούμε σε τσέρκι της αρεσκείας μας μια φέτα Παντεσπάνι Σοκολάτας. Γεμίζουμε το 1/3 με την Βάση Καραμέλας. Στην συνέχεια τοποθετούμε άλλη μία φέτα Παντεσπάνι Σοκολάτας. Προσθέτουμε το Mousse Καραμέλας και παγώνουμε.

7

Αφού παγώσει, επικαλύπτουμε το πάνω μέρος με μια στρώση Mirror Glaze Deluxe Καραμέλα BAKBEL.

8

Ντεκοράρουμε.

Ingredients

Mousse Salted Caramel
 60 g Pasta Cream Caramel GALATEA
 110 g Γάλα Πλήρες 3,5%
 100 g Credi Fond CREDIN
 200 g Σοκολάτα Λευκή
 340 g Κρέμα Γάλακτος 35% CANDIA PRO (μισοχτυπημένη)
 2 g Άνθος Αλατιού
Παντεσπάνι Σοκολάτα
 1000 g Super Sponge Cake Choco 100 CREDIN
 500 g Αυγά
 150 g Ηλιέλαιο
 200 g Νερό
Βάση με Καραμελωμένα Φουντούκια
 500 g Cream Filling Caramel BAKBEL
 300 g Πραλίνα Creditella CREDIN
 500 g Σοκολάτα 58% (λιωμένη)
 200 g Φουντούκια Καραμελωμένα (χοντροκομμένα)
 200 g Τρίμμα Speculoos 2-6 mm BAKBEL
Καραμελωμένα Φουντούκια
 200 g Ζάχαρη
 2 g Αλάτι
 20 g Νερό
 300 g Φουντούκια
 10 g Ρούμι

Directions

Mousse Salted Caramel
1

Ζεσταίνουμε το Γάλα Πλήρες 3,5% μαζί με το άνθος αλατιού, προσθέτουμε το Credi Fond και ομογενοποιούμε. Περιχύνουμε στο μείγμα την Pasta Cream Caramel και τη Λευκή Σοκολάτα και αναμειγνύουμε. Στους 35° C ενσωματώνουμε και την μισοχτυπημένη Κρέμα Γάλακτος 35%.

Επικάλυψη Καραμέλα BAKBEL
2

Χρησιμοποιούμε την έτοιμη προς χρήση Mirror Glaze Deluxe Καραμέλα BAKBEL.

Παντεσπάνι Σοκολάτα
3

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με το σύρμα για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα και για 6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
Θερμοκρασία ψησίματος: 170° - 175°C
Χρόνος ψησίματος: 50 - 60 λεπτά περίπου

Βάση με Καραμελωμένα Φουντούκια
4

Ζεσταίνουμε την Πραλίνα Creditella με το Cream Filling Caramel και ενσωματώνουμε τη λιωμένη Σοκολάτα, τα Καραμελωμένα Φουντούκια και το Τρίμμα Speculoos.

Καραμελωμένα Φουντούκια
5

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις αρχίσει να παίρνει ένα ξανθό χρώμα, προσθέτουμε το αλάτι και τα φουντούκια. Συνεχίζουμε μέχρι να καραμελώσουν καλά και σβήνουμε με το ρούμι. Αφού κρυώσουν, τα θρυμματίζουμε σε χοντρά κομμάτια.

Μοντάρισμα
6

Τοποθετούμε σε τσέρκι της αρεσκείας μας μια φέτα Παντεσπάνι Σοκολάτας. Γεμίζουμε το 1/3 με την Βάση Καραμέλας. Στην συνέχεια τοποθετούμε άλλη μία φέτα Παντεσπάνι Σοκολάτας. Προσθέτουμε το Mousse Καραμέλας και παγώνουμε.

7

Αφού παγώσει, επικαλύπτουμε το πάνω μέρος με μια στρώση Mirror Glaze Deluxe Καραμέλα BAKBEL.

8

Ντεκοράρουμε.

Notes

Τούρτα Mousse Salted Caramel με Κρέμα Καραμέλα BAKBEL

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.