Η βασιλόπιτα είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ελληνική παράδοση και οικογένεια. Σύμφωνα με το έθιμο η βασιλόπιτα κόβεται αμέσως μετά τον ερχομό του νέου έτους. Το έθιμο του κοψίματος της βασιλόπιτας είναι από τα λίγα αρχέγονα έθιμα που επιβιώνουν μέχρι σήμερα και έχει τις ρίζες του στο λαϊκό έθιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας ενώ στην αρχαιότητα υπήρχε και το έθιμο του εορταστικού άρτου, τον οποίο σε μεγάλες αγροτικές γιορτές οι αρχαίοι Έλληνες πρόσφεραν στους θεούς. Σήμερα οι επιλογές στη συνταγή της βασιλόπιτας είναι πολλές και με αρκετές παραλλαγές. Εμείς σε αυτό το τεύχος του Αρτοποιού σας παρουσιάζουμε μία λαχταριστή βασιλόπιτα σε μορφή κέικ με φρούτα και καρύδι και σας ευχόμαστε με αυτό τον τρόπο Καλές Γιορτές!
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα αυγά.
Προσθέτουμε τα αρωματικά και τελευταίο το αλεύρι, αφού το έχουμε κοσκινίσει με το μπέικιν.
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα τα φρούτα και το καρύδι.
Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα και το ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50 περίπου λεπτά.
Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει και γράφουμε επάνω με λιωμένη σοκολάτα το έτος ή ότι ευχή θέλουμε. Μη ξεχάσετε να τοποθετήσετε το φλουρί!
Καλή σας επιτυχία!
Ingredients
Directions
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα αυγά.
Προσθέτουμε τα αρωματικά και τελευταίο το αλεύρι, αφού το έχουμε κοσκινίσει με το μπέικιν.
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα τα φρούτα και το καρύδι.
Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα και το ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50 περίπου λεπτά.
Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει και γράφουμε επάνω με λιωμένη σοκολάτα το έτος ή ότι ευχή θέλουμε. Μη ξεχάσετε να τοποθετήσετε το φλουρί!
Καλή σας επιτυχία!