Κωκάκια και Νεγράκια

Τα κωκ και τα κωκάκια είναι ένα κλασσικό γλυκό για την ελληνική οικογένεια και αποτελούν την ιδανική επιλογή για κέρασμα σε γιορτές. Οι νέγροι και τα νεγράκια είναι η πιο γνωστή παραλλαγή του αγαπημένου γλυκού των παιδικών μας χρόνων. Εδώ σας παρουσιάζουμε και τις δύο συνταγές για τα πιο λαχταριστά κωκάκια και νεγράκια που έχετε δοκιμάσει. Καλή επιτυχία!

Υλικά: Κωκ και κωκάκια
 360 g ασπράδια
 325 g ζάχαρη
 240 g κρόκοι
 λίγη Βανίλια
 425 g αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
 7 g baking powder
Υλικά: Γκανάζ επικάλυψης για κωκ και κωκάκια
 250 g γάλα
 60 g γλυκόζη
 630 g σοκολάτα κουβερτούρα
Υλικά: Νέγροι και Νεγράκια
 360 g ασπράδια
 325 g ζάχαρη
 240 g κρόκοι
 βανίλια λίγο
 425 g αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
 7 g baking powder
 τρούφα μαύρη
 σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση: Κωκ και Κωκάκια
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά και κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.

2

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια έως ότου γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τους κρόκους ανακατεύοντας ελαφρά με μια μαρίζ για να τους απορροφήσει το μίγμα.

3

Στο τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και ανακατεύουμε ελαφρά για να μη χάσουμε τον όγκο από τη μαρέγκα.

4

Κόβουμε με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ Νο 10 σε σχήμα στρογγυλό μικρό για κωκάκια και στρογγυλό μεγάλο για κωκ.

5

Ψήνουμε τα μικρά στους 180οC για 20 λεπτά και τα μεγάλα στην ίδια θερμοκρασία για 25-28 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2-3 ώρες τουλάχιστον και στη συνέχεια τα τοποθετούμε στη συντήρηση (0-5οC) για 24 ώρες.

6

Τα βγάζουμε από τη συντήρηση και τα αφήνουμε να πάρουν θερμοκρασία χώρου για 1 ώρα. Σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι και κολλάμε με κρέμα βανίλια. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 24 ώρες.

7

Βγάζουμε από την κατάψυξη και βουτάμε σε γκανάζ σοκολάτας και μόλις αυτή παγώσει λίγο, στολίζουμε με γραμμές από την ίδια γκανάζ.

* Το προϊόν διατηρείται στην κατάψυξη έως 2 μήνες και στη συντήρηση έως 8 ήμερες.

Εκτέλεση: Γκανάζ επικάλυψης για κωκ και κωκάκια
8

Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τη γλυκόζη και τα βάζουμε στη φωτιά μέχρι να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός.

9

Μόλις βράσει το γάλα το ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να γίνει πλήρης ομοιογένεια της γκανάζ.

10

Μετράμε τη θερμοκρασία της γκανάζ και μόλις κατέβει στους 30οC βουτάμε τα κωκ και τα κωκάκια.

* Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με νερό για να έχουμε μεγαλύτερη διατηρησιμότητα.

Εκτέλεση: Νέγροι και Νεγράκια
11

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά και κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.

12

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια έως ότου γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τους κρόκους ανακατεύοντας με μια μαρίζ ελαφρά για να τους απορροφήσει το μίγμα.

13

Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και ανακατεύουμε ελαφρά για να μη χάσουμε τον όγκο από τη μαρέγκα.

14

Κόβουμε με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ Νο 10 σε σχήμα στρογγυλό μικρό για νεγράκια και στρογγυλό μεγάλο για νέγρους (όπως κάναμε και με τα κωκάκια και τα κωκ).

15

Ψήνουμε τα μικρά στους 180οC για 20 λεπτά και τα μεγάλα στην ίδια θερμοκρασία για 25-28 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2-3 ώρες τουλάχιστον και στη συνέχεια τα τοποθετούμε στη συντήρηση (0-5οC) για 24 ώρες.

16

Τα βγάζουμε από τη συντήρηση και τα αφήνουμε να πάρουν θερμοκρασία χώρου για 1 ώρα. Τα σιροπιάζουμε και τα τοποθετούμε στη συντήρηση για 2 με 3 ώρες να παγώσουν καλά.

17

Τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνουμε να παγώσουν σε θερμοκρασία χώρου. Κολλάμε με κρέμα σοκολάτας και τα περνάμε περιμετρικά με τρούφα μαύρη.

* Το προϊόν διατηρείται στην κατάψυξη έως 45 ημέρες και στη συντήρηση έως 8 ήμερες..

Ingredients

Υλικά: Κωκ και κωκάκια
 360 g ασπράδια
 325 g ζάχαρη
 240 g κρόκοι
 λίγη Βανίλια
 425 g αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
 7 g baking powder
Υλικά: Γκανάζ επικάλυψης για κωκ και κωκάκια
 250 g γάλα
 60 g γλυκόζη
 630 g σοκολάτα κουβερτούρα
Υλικά: Νέγροι και Νεγράκια
 360 g ασπράδια
 325 g ζάχαρη
 240 g κρόκοι
 βανίλια λίγο
 425 g αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
 7 g baking powder
 τρούφα μαύρη
 σοκολάτα κουβερτούρα

Directions

Εκτέλεση: Κωκ και Κωκάκια
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά και κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.

2

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια έως ότου γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τους κρόκους ανακατεύοντας ελαφρά με μια μαρίζ για να τους απορροφήσει το μίγμα.

3

Στο τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και ανακατεύουμε ελαφρά για να μη χάσουμε τον όγκο από τη μαρέγκα.

4

Κόβουμε με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ Νο 10 σε σχήμα στρογγυλό μικρό για κωκάκια και στρογγυλό μεγάλο για κωκ.

5

Ψήνουμε τα μικρά στους 180οC για 20 λεπτά και τα μεγάλα στην ίδια θερμοκρασία για 25-28 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2-3 ώρες τουλάχιστον και στη συνέχεια τα τοποθετούμε στη συντήρηση (0-5οC) για 24 ώρες.

6

Τα βγάζουμε από τη συντήρηση και τα αφήνουμε να πάρουν θερμοκρασία χώρου για 1 ώρα. Σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι και κολλάμε με κρέμα βανίλια. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 24 ώρες.

7

Βγάζουμε από την κατάψυξη και βουτάμε σε γκανάζ σοκολάτας και μόλις αυτή παγώσει λίγο, στολίζουμε με γραμμές από την ίδια γκανάζ.

* Το προϊόν διατηρείται στην κατάψυξη έως 2 μήνες και στη συντήρηση έως 8 ήμερες.

Εκτέλεση: Γκανάζ επικάλυψης για κωκ και κωκάκια
8

Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τη γλυκόζη και τα βάζουμε στη φωτιά μέχρι να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός.

9

Μόλις βράσει το γάλα το ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να γίνει πλήρης ομοιογένεια της γκανάζ.

10

Μετράμε τη θερμοκρασία της γκανάζ και μόλις κατέβει στους 30οC βουτάμε τα κωκ και τα κωκάκια.

* Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με νερό για να έχουμε μεγαλύτερη διατηρησιμότητα.

Εκτέλεση: Νέγροι και Νεγράκια
11

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά και κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.

12

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια έως ότου γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τους κρόκους ανακατεύοντας με μια μαρίζ ελαφρά για να τους απορροφήσει το μίγμα.

13

Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και ανακατεύουμε ελαφρά για να μη χάσουμε τον όγκο από τη μαρέγκα.

14

Κόβουμε με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ Νο 10 σε σχήμα στρογγυλό μικρό για νεγράκια και στρογγυλό μεγάλο για νέγρους (όπως κάναμε και με τα κωκάκια και τα κωκ).

15

Ψήνουμε τα μικρά στους 180οC για 20 λεπτά και τα μεγάλα στην ίδια θερμοκρασία για 25-28 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2-3 ώρες τουλάχιστον και στη συνέχεια τα τοποθετούμε στη συντήρηση (0-5οC) για 24 ώρες.

16

Τα βγάζουμε από τη συντήρηση και τα αφήνουμε να πάρουν θερμοκρασία χώρου για 1 ώρα. Τα σιροπιάζουμε και τα τοποθετούμε στη συντήρηση για 2 με 3 ώρες να παγώσουν καλά.

17

Τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνουμε να παγώσουν σε θερμοκρασία χώρου. Κολλάμε με κρέμα σοκολάτας και τα περνάμε περιμετρικά με τρούφα μαύρη.

* Το προϊόν διατηρείται στην κατάψυξη έως 45 ημέρες και στη συντήρηση έως 8 ήμερες..

Notes

Κωκάκια και Νεγράκια

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.