Η παράδοση θέλει τη Μ. Πέμπτη κάθε ελληνικό σπίτι να ετοιμάζεται για να υποδεχτεί την Ανάσταση. Τα πιο χαρακτηριστικά έθιμα της ημέρας, εκτός από το βάψιμο των αυγών, είναι τα πασχαλινά κουλουράκια και τσουρέκια. Εδώ σας παρουσιάζουμε μία παραδοσιακή συνταγή για τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Ζυγίζουμε όλα τα υλικά και κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το Baking Powder. Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια, έως ότου αφρατέψουν καλά (ασπρίσουν και φουσκώσουν).
Βάζουμε το μίξερ στην 1η ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, έως ότου τα απορροφήσει καλά το μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε σε αυτό το γάλα με την αμμωνία και τη σόδα διαλυμένα σε μορφή κορδονιού. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το Baking Powder και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή και εύπλαστη. Πλάθουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας (κοτσίδα, βαρκάκι, στρογγυλό) και αλείφουμε με αυγό.
Αφήνουμε τα κουλούρια μας με το αυγό να στεγνώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (περίπου 30 λεπτά). Ψήνουμε στους 180οC για 25 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο.
Ingredients
Directions
Ζυγίζουμε όλα τα υλικά και κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το Baking Powder. Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια, έως ότου αφρατέψουν καλά (ασπρίσουν και φουσκώσουν).
Βάζουμε το μίξερ στην 1η ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, έως ότου τα απορροφήσει καλά το μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε σε αυτό το γάλα με την αμμωνία και τη σόδα διαλυμένα σε μορφή κορδονιού. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το Baking Powder και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή και εύπλαστη. Πλάθουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας (κοτσίδα, βαρκάκι, στρογγυλό) και αλείφουμε με αυγό.
Αφήνουμε τα κουλούρια μας με το αυγό να στεγνώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (περίπου 30 λεπτά). Ψήνουμε στους 180οC για 25 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο.