fbpx

Τύπου σικάλεως κοντούλα με μυτίτσες

Εύκολη συνταγή για κοντούλα τύπου σικάλεως. Απλή και παραδοσιακή ιδέα που θα εντυπωσιάσει.

Υλικά
 3000 g Γερμανική σίκαλη Τ 997
 5000 g Τ 70% Δυνατό
 2000 g Τ 55%
 200 g Αποξηραμένο προζύμι σίκαλης
 100 g Βύνη σίκαλης
 200 g Αλάτι
 250 g Μαγιά
 6200 g Νερό
Εκτέλεση
1

Κόβουμε ζυμάρια των 500 γρ., πλάθουμε καρβέλια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20’. Στη συνέχεια σχηματοποιούμε σφιχτές πολύ κοντές φραντζόλες με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τις ψιλές μύτες στα άκρα. Χαράζουμε βαθιά κατά μήκος πριν φουρνίσουμε. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο με λίγο ατμό. Ανοίγουμε τα τάμπερ στα τελευταία 15’ του ψησίματος.

Ingredients

Υλικά
 3000 g Γερμανική σίκαλη Τ 997
 5000 g Τ 70% Δυνατό
 2000 g Τ 55%
 200 g Αποξηραμένο προζύμι σίκαλης
 100 g Βύνη σίκαλης
 200 g Αλάτι
 250 g Μαγιά
 6200 g Νερό

Directions

Εκτέλεση
1

Κόβουμε ζυμάρια των 500 γρ., πλάθουμε καρβέλια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20’. Στη συνέχεια σχηματοποιούμε σφιχτές πολύ κοντές φραντζόλες με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τις ψιλές μύτες στα άκρα. Χαράζουμε βαθιά κατά μήκος πριν φουρνίσουμε. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο με λίγο ατμό. Ανοίγουμε τα τάμπερ στα τελευταία 15’ του ψησίματος.

Notes

Τύπου σικάλεως κοντούλα με μυτίτσες

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.