Η πιο κλασσική και συνηθισμένη γεύση πάγωτου, η γεύση βανίλια αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
 500 g Γάλα
 240 g Ζάχαρη
 30 g Γλυκόζη
 6 g Neutro UI 
 120 g Κρέμα γάλακτος 35%
 60 g Κρόκοι
 50 g Βούτυρο
 440 g Νερό
 100 g Γάλα σκόνη 1,5%
 25 g Δεξτρόζη
Εκτέλεση
1
Ομογενοποιούμε όλα τα υλικά της συνταγής σε ανοξείδωτο δοχείο και τα βράζουμε σε θερμοκρασία 85οC.
2
Όταν το μίγμα μας είναι έτοιμο το παστεριώνουμε στους +2οC έως +3οC και το ξεκουράζουμε για περίπου 4 ώρες.
3
Στη συνέχεια, το παγώνουμε στη παγωτομηχανή και κατόπιν το σερβίρουμε. Μπορούμε, μάλιστα, να το σερβίρουμε μαζί με κάποιο άλλο συνοδευτικό αρτογλύκισμα, όπως για παράδειγμα, ένα κομμάτι μηλόπιτας.
Ingredients
Υλικά
 500 g Γάλα
 240 g Ζάχαρη
 30 g Γλυκόζη
 6 g Neutro UI 
 120 g Κρέμα γάλακτος 35%
 60 g Κρόκοι
 50 g Βούτυρο
 440 g Νερό
 100 g Γάλα σκόνη 1,5%
 25 g Δεξτρόζη
					
                                    




