fbpx

Παγωτό καϊμάκι

Το παγωτό καϊμάκι είναι η παραδοσιακή γευστική πρόταση που γοητεύει με τη γλυκιά απολαυστική του γεύση και χαρίζει όλες τις εποχές δροσιστική ευχαρίστηση!

Yields1 Serving
 1 kg Γάλα
 250 g Ζάχαρη
 200 g Σαντιγί
 2 μπατόν Βανίλια
 2 g Μαστίχα
 5 g Πηκτικό
 5 g Σαλέπι
 150 g Ιμβερτοζάκχαρο
Εκτέλεση
1

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μεταλλική μπασίνα και τοποθετούμε στη φωτιά (εκτός από το πηκτικό). Μόλις το μείγμα πάρει βράση, το κατεβάζουμε και με μία κουτάλα το ανεβοκατεβάζουμε συνέχεια για να κρυώσει.

2

Ακολούθως, το ρίχνουμε στην παγωτομηχανή για να πήξει. Κατόπιν, το αδειάζουμε σε δοχείο και το διατηρούμε στην κατάψυξη (η μαστίχα και το σαλέπι πρέπει να είναι σε σκόνη).

Ingredients

 1 kg Γάλα
 250 g Ζάχαρη
 200 g Σαντιγί
 2 μπατόν Βανίλια
 2 g Μαστίχα
 5 g Πηκτικό
 5 g Σαλέπι
 150 g Ιμβερτοζάκχαρο

Directions

Εκτέλεση
1

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μεταλλική μπασίνα και τοποθετούμε στη φωτιά (εκτός από το πηκτικό). Μόλις το μείγμα πάρει βράση, το κατεβάζουμε και με μία κουτάλα το ανεβοκατεβάζουμε συνέχεια για να κρυώσει.

2

Ακολούθως, το ρίχνουμε στην παγωτομηχανή για να πήξει. Κατόπιν, το αδειάζουμε σε δοχείο και το διατηρούμε στην κατάψυξη (η μαστίχα και το σαλέπι πρέπει να είναι σε σκόνη).

Παγωτό καϊμάκι

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.