Για πρωινό ή μεσημεριανό, τα ατομικά ψωμάκια σίκαλης με ξηρούς καρπούς αποτελούν μια επιλογή που, είτε καταναλωθούν μόνα τους είτε σε συνδυασμό, προσφέρουν την απόλυτη ικανοποίηση μέχρι να πεις… κύμινο.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5’ στην 1η ταχύτητα και για άλλα 5’ στη 2η ταχύτητα. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20’ και στη συνέχεια την ανοίγουμε με τον πλάστη και κόβουμε όμοια μικρά τεμάχια, ορθογώνιου σχήματος.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα, το ένα δίπλα στο άλλο κολλητά, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσά τους για να μην κολλήσουν και στοφάρουμε για 40’ περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
Πριν ψήσουμε, αν θέλουμε, ψεκάζουμε την επιφάνεια με νερό και διακοσμούμε με λίγο πίτυρο βρώμης. Ψήνουμε στους 250οC για 20’ περίπου.
Ingredients
Directions
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5’ στην 1η ταχύτητα και για άλλα 5’ στη 2η ταχύτητα. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20’ και στη συνέχεια την ανοίγουμε με τον πλάστη και κόβουμε όμοια μικρά τεμάχια, ορθογώνιου σχήματος.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα, το ένα δίπλα στο άλλο κολλητά, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσά τους για να μην κολλήσουν και στοφάρουμε για 40’ περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
Πριν ψήσουμε, αν θέλουμε, ψεκάζουμε την επιφάνεια με νερό και διακοσμούμε με λίγο πίτυρο βρώμης. Ψήνουμε στους 250οC για 20’ περίπου.