Τη «Γαλατόπιτα», ετοίμασαν οι μαθητές της Α’ τάξης Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής, στο πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος «Ζαχαροπλαστικής» υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών κου Κριτσαντώνη Αλέξανδρου, Τεχνικού Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής και κου Τσεμπέρη Αντώνη, Τεχνολόγου Τροφίμων.
Ζυγίζουμε όλα τα υλικά.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις το γάλα ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
Μόλις η κρέμα βράσει τη βγάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε
το βούτυρο, τη βανίλια και το ξύσμα.
Ζυγίζουμε όλα τα υλικά.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε
με το γάντζο, αρχικά στην πρώτη ταχύτητα και στη συνέχεια στη δεύτερη, για 10 λεπτά.
Θέλουμε μια ζύμη μαλακή, ομοιογενή, που να μην κολλά στα τοιχώματα και να είναι λεία και εύπλαστη.
Κόβουμε σε 100 γραμμάρια βάρος και πλάθουμε στρογγυλά καρβελάκια.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη για 30 λεπτά.
Ανοίγουμε φύλλα και τοποθετούμε 2-3 στη βάση του ταψιού.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο 190°C για 35-40 λεπτά (ανάλογα το φούρνο και πάντα υπό την επίβλεψή μας).
Ingredients
Directions
Ζυγίζουμε όλα τα υλικά.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις το γάλα ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
Μόλις η κρέμα βράσει τη βγάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε
το βούτυρο, τη βανίλια και το ξύσμα.
Ζυγίζουμε όλα τα υλικά.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε
με το γάντζο, αρχικά στην πρώτη ταχύτητα και στη συνέχεια στη δεύτερη, για 10 λεπτά.
Θέλουμε μια ζύμη μαλακή, ομοιογενή, που να μην κολλά στα τοιχώματα και να είναι λεία και εύπλαστη.
Κόβουμε σε 100 γραμμάρια βάρος και πλάθουμε στρογγυλά καρβελάκια.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη για 30 λεπτά.
Ανοίγουμε φύλλα και τοποθετούμε 2-3 στη βάση του ταψιού.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο 190°C για 35-40 λεπτά (ανάλογα το φούρνο και πάντα υπό την επίβλεψή μας).