fbpx

Κριτσίνι με γλυκό κρασί Σάμου

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση του Αιγαίου μέσα από αυτή τη μοναδική συνταγή για κριτσίνια με γλυκό κρασί Σάμου. Με την υπογραφή του κ. Φώτη Σφαντού, Προέδρου του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Σάμου, αυτά τα κριτσίνια φέρνουν στο τραπέζι σας την παράδοση και την ποιότητα που χαρακτηρίζουν το νησί της Σάμου. Η πλούσια γεύση του γλυκού κρασιού Σάμου συνδυάζεται αρμονικά με τα απλά, αλλά εκλεκτά υλικά, δημιουργώντας ένα απολαυστικό αρτοσκεύασμα που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Ιδανικά για κάθε ώρα της ημέρας, τα κριτσίνια αυτά θα γίνουν το αγαπημένο σας σνακ!

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 5 kg Αλεύρι (3 κ. λευκό και 2 κ. χωριάτικο)
 1650 ml Κρασί γλυκό Σάμου
 1000 ml Λάδι αραβοσίτου
 500 g Μαργαρίνη μαλακή
 40 g Αλάτι
 200 g Ζάχαρη
 160 g Baking powder
 200 g πορτοκάλι χυμό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε πρώτα τα υγρά και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.

2

Πλάθουμε σε φιτίλι ή σε στικ και αλείφουμε με σουσάμι.

3

Βρέχουμε το κριτσινάκι με ζεστό νερό και λίγο πετιμέζι ή αν δεν υπάρχει πετιμέζι βάζουμε σταφιδίνη.

4

Φουρνίζουμε στους 190°C για περίπου 20 λεπτά.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 5 kg Αλεύρι (3 κ. λευκό και 2 κ. χωριάτικο)
 1650 ml Κρασί γλυκό Σάμου
 1000 ml Λάδι αραβοσίτου
 500 g Μαργαρίνη μαλακή
 40 g Αλάτι
 200 g Ζάχαρη
 160 g Baking powder
 200 g πορτοκάλι χυμό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε πρώτα τα υγρά και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.

2

Πλάθουμε σε φιτίλι ή σε στικ και αλείφουμε με σουσάμι.

3

Βρέχουμε το κριτσινάκι με ζεστό νερό και λίγο πετιμέζι ή αν δεν υπάρχει πετιμέζι βάζουμε σταφιδίνη.

4

Φουρνίζουμε στους 190°C για περίπου 20 λεπτά.

Notes

Κριτσίνι με γλυκό κρασί Σάμου

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.