fbpx

Gugelhupf, το νόστιμο κέικ της κεντρικής Ευρώπης!

Η συνταγή είναι από τον Κώστα Γεωργακόπουλο, Τεχνικό Σύμβουλο της ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ

Yields1 Serving
Υλικά
 1700 g αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
 1400 g βούτυρο 99%
 1000 g ζάχαρη
 10 g αλάτι
 1600 g αυγά
 35 g σόδα
 1300 g κάστανα
 1400 g πάστα αμυγδάλου (μάρτζιπαν) βανίλια
Εκτέλεση
1

Ανακατεύουμε στο μίξερ με το σύρμα, το μάρτζιπαν με τη ζάχαρη μέχρι να πετύχουμε μια όμορφη ζύμη.

2

Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα το βούτυρο, το αλάτι και τη βανίλια και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.

3

Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά και μόλις γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός, προσθέτουμε το αλεύρι και τη σόδα. Μόλις όλα τα υλικά ομογενοποιηθούν προσθέτουμε και τα κάστανα, που τα έχουμε ψιλοκόψει.

4

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ειδικές φόρμες σιλικόνης (που έχουν στρογγυλό σχήμα, με κενό στο κέντρο). Ψήνουμε στους 180°C για 35-45’.

Ingredients

Υλικά
 1700 g αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
 1400 g βούτυρο 99%
 1000 g ζάχαρη
 10 g αλάτι
 1600 g αυγά
 35 g σόδα
 1300 g κάστανα
 1400 g πάστα αμυγδάλου (μάρτζιπαν) βανίλια

Directions

Εκτέλεση
1

Ανακατεύουμε στο μίξερ με το σύρμα, το μάρτζιπαν με τη ζάχαρη μέχρι να πετύχουμε μια όμορφη ζύμη.

2

Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα το βούτυρο, το αλάτι και τη βανίλια και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.

3

Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά και μόλις γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός, προσθέτουμε το αλεύρι και τη σόδα. Μόλις όλα τα υλικά ομογενοποιηθούν προσθέτουμε και τα κάστανα, που τα έχουμε ψιλοκόψει.

4

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ειδικές φόρμες σιλικόνης (που έχουν στρογγυλό σχήμα, με κενό στο κέντρο). Ψήνουμε στους 180°C για 35-45’.

Notes

Gugelhupf, το νόστιμο κέικ της κεντρικής Ευρώπης!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.