Author Fresh Bakery TeamCategory Γλυκά Η συνταγή είναι από τον Θάνο Αγγελίδη, Pastry Chef
Yields 1 Serving Servings Quarter (0.25 Servings) Half (0.5 Servings) Default (1 Serving) Double (2 Servings) Triple (3 Servings) ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ MOELLEUX CHOCO
  350  g  βούτυρο φρέκο 
  350  g  σοκολάτα υγείας yagara chocovic 59.5% 
  350  g  αυγά 
  350  g  ζάχαρη 
  175  g  αλεύρι ζαχαροπλαστικής  
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  500  g  κιγιέ 
  200  g  φουντούκι 
  50  g  ποτό κονιάκ ή μαρασκίνο 
  400  g  σοκολάτα yagara chocovic 59.5 % 
  900  g  35άρα κρέμα γάλακτος ελαφρια χτυπημένη  
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ MOELLEUX CHOCO
1 Λιώνουμε σε μπεν μαρί βούτυρο και σοκολάτα και ομογενοποιούμε (μίγμα α).
2 Χτυπάμε σε μια μπασίνα αυγά και ζάχαρη με ενα φουέ να ασπρίσουν (μίγμα β). 
3 Ομογενοποιούμε το μίγμα α και το μίγμα β. 
4 Στο τέλος, αναδεύουμε και το αλεύρι μέσα στη μπασίνα και στρώνουμε  σε τσέρκια για ψήσιμο. 
5 Ψήνουμε στο φούρνο, στους 200°C, για περίπου 13 λεπτά. 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
6 Ανακατεύουμε το φουντούκι και το ποτό στο κιγιέ και λιώνουμε τη σοκολάτα στους 40°C. 
7 Εφόσον ρίξουμε και τη σοκολάτα και ομογενοποιήσουμε, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ελαφριά για να γίνει σαντιγί και την ενσωματώνουμε.  
8 Το παρφέ είναι έτοιμο για σερβίρισμα στις τούρτες.
9 Παγώνουμε μια μέρα τουλάχιστον στην κατάψυξη. 
10 Γαρνίρουμε με σοκολάτα αραιωμένη με ηλιέλαιο τραβώντας «κανέλες».
            
                Ingredients ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ MOELLEUX CHOCO
  350  g  βούτυρο φρέκο 
  350  g  σοκολάτα υγείας yagara chocovic 59.5% 
  350  g  αυγά 
  350  g  ζάχαρη 
  175  g  αλεύρι ζαχαροπλαστικής  
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  500  g  κιγιέ 
  200  g  φουντούκι 
  50  g  ποτό κονιάκ ή μαρασκίνο 
  400  g  σοκολάτα yagara chocovic 59.5 % 
  900  g  35άρα κρέμα γάλακτος ελαφρια χτυπημένη  
 
            
                
                    Directions ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ MOELLEUX CHOCO
1 Λιώνουμε σε μπεν μαρί βούτυρο και σοκολάτα και ομογενοποιούμε (μίγμα α).
2 Χτυπάμε σε μια μπασίνα αυγά και ζάχαρη με ενα φουέ να ασπρίσουν (μίγμα β). 
3 Ομογενοποιούμε το μίγμα α και το μίγμα β. 
4 Στο τέλος, αναδεύουμε και το αλεύρι μέσα στη μπασίνα και στρώνουμε  σε τσέρκια για ψήσιμο. 
5 Ψήνουμε στο φούρνο, στους 200°C, για περίπου 13 λεπτά. 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
6 Ανακατεύουμε το φουντούκι και το ποτό στο κιγιέ και λιώνουμε τη σοκολάτα στους 40°C. 
7 Εφόσον ρίξουμε και τη σοκολάτα και ομογενοποιήσουμε, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ελαφριά για να γίνει σαντιγί και την ενσωματώνουμε.  
8 Το παρφέ είναι έτοιμο για σερβίρισμα στις τούρτες.
9 Παγώνουμε μια μέρα τουλάχιστον στην κατάψυξη. 
10 Γαρνίρουμε με σοκολάτα αραιωμένη με ηλιέλαιο τραβώντας «κανέλες».