Η συνταγή είναι από τον Θάνο Αγγελίδη, Pastry Chef
Λιώνουμε σε μπεν μαρί βούτυρο και σοκολάτα και ομογενοποιούμε (μίγμα α).
Χτυπάμε σε μια μπασίνα αυγά και ζάχαρη με ενα φουέ να ασπρίσουν (μίγμα β).
Ομογενοποιούμε το μίγμα α και το μίγμα β.
Στο τέλος, αναδεύουμε και το αλεύρι μέσα στη μπασίνα και στρώνουμε σε τσέρκια για ψήσιμο.
Ψήνουμε στο φούρνο, στους 200°C, για περίπου 13 λεπτά.
Ανακατεύουμε το φουντούκι και το ποτό στο κιγιέ και λιώνουμε τη σοκολάτα στους 40°C.
Εφόσον ρίξουμε και τη σοκολάτα και ομογενοποιήσουμε, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ελαφριά για να γίνει σαντιγί και την ενσωματώνουμε.
Το παρφέ είναι έτοιμο για σερβίρισμα στις τούρτες.
Παγώνουμε μια μέρα τουλάχιστον στην κατάψυξη.
Γαρνίρουμε με σοκολάτα αραιωμένη με ηλιέλαιο τραβώντας «κανέλες».
Ingredients
Directions
Λιώνουμε σε μπεν μαρί βούτυρο και σοκολάτα και ομογενοποιούμε (μίγμα α).
Χτυπάμε σε μια μπασίνα αυγά και ζάχαρη με ενα φουέ να ασπρίσουν (μίγμα β).
Ομογενοποιούμε το μίγμα α και το μίγμα β.
Στο τέλος, αναδεύουμε και το αλεύρι μέσα στη μπασίνα και στρώνουμε σε τσέρκια για ψήσιμο.
Ψήνουμε στο φούρνο, στους 200°C, για περίπου 13 λεπτά.
Ανακατεύουμε το φουντούκι και το ποτό στο κιγιέ και λιώνουμε τη σοκολάτα στους 40°C.
Εφόσον ρίξουμε και τη σοκολάτα και ομογενοποιήσουμε, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ελαφριά για να γίνει σαντιγί και την ενσωματώνουμε.
Το παρφέ είναι έτοιμο για σερβίρισμα στις τούρτες.
Παγώνουμε μια μέρα τουλάχιστον στην κατάψυξη.
Γαρνίρουμε με σοκολάτα αραιωμένη με ηλιέλαιο τραβώντας «κανέλες».