Pretzel

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 500 g αλεύρι Τ70%
 15 g σόδα
 21 g μαγιά
 15 g ζάχαρη
 6 g αλάτι
 250 g νερό χλιαρό
ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
 15 g αλάτι χοντρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Λιώνουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη σε λίγο χλιαρό νερό, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ανέβει σε θερμοκρασία χώρου. Προσθέτουμε στη λιωμένη μαγιά το αλεύρι, το υπόλοιπο χλιαρό νερό, το αλάτι και τα αναμειγνύουμε.

2

Ζυμώνουμε εντατικά τη ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό χώρο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.

3

Μετά, ξαναζυμώνουμε εντατικά τη ζύμη και την κόβουμε σε 10 κομμάτια. Από κάθε κομμάτι πλάθουμε φιτίλια μήκους 50 εκ., τα οποία στο κέντρο τους πρέπει να έχουν το πάχος ενός αντίχειρα και στις άκρες τους να είναι λεπτά.

4

Διπλώνουμε τις άκρες στο κέντρο του φιτιλιού και πιέζουμε να κολλήσουν. Αλείφουμε τη λαμαρίνα με βούτυρο, λιώνουμε τη σόδα σε 1 λίτρο νερό και στη συνέχεια το βράζουμε.

5

Βουτάμε τα pretzel ανά δύο για μισό λεπτό στο βραστό νερό γυρνώντας τα συνέχεια. Κατόπιν τα στραγγίζουμε, τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα και τα πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι.

6

Ψήνουμε στους 225°C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ
7

Το διάλυμα σόδας να μην έρθει σε επαφή με σκεύη αλουμινίου
ή με το δέρμα γιατί δημιουργεί ερεθισμούς.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 500 g αλεύρι Τ70%
 15 g σόδα
 21 g μαγιά
 15 g ζάχαρη
 6 g αλάτι
 250 g νερό χλιαρό
ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
 15 g αλάτι χοντρό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Λιώνουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη σε λίγο χλιαρό νερό, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ανέβει σε θερμοκρασία χώρου. Προσθέτουμε στη λιωμένη μαγιά το αλεύρι, το υπόλοιπο χλιαρό νερό, το αλάτι και τα αναμειγνύουμε.

2

Ζυμώνουμε εντατικά τη ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό χώρο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.

3

Μετά, ξαναζυμώνουμε εντατικά τη ζύμη και την κόβουμε σε 10 κομμάτια. Από κάθε κομμάτι πλάθουμε φιτίλια μήκους 50 εκ., τα οποία στο κέντρο τους πρέπει να έχουν το πάχος ενός αντίχειρα και στις άκρες τους να είναι λεπτά.

4

Διπλώνουμε τις άκρες στο κέντρο του φιτιλιού και πιέζουμε να κολλήσουν. Αλείφουμε τη λαμαρίνα με βούτυρο, λιώνουμε τη σόδα σε 1 λίτρο νερό και στη συνέχεια το βράζουμε.

5

Βουτάμε τα pretzel ανά δύο για μισό λεπτό στο βραστό νερό γυρνώντας τα συνέχεια. Κατόπιν τα στραγγίζουμε, τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα και τα πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι.

6

Ψήνουμε στους 225°C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ
7

Το διάλυμα σόδας να μην έρθει σε επαφή με σκεύη αλουμινίου
ή με το δέρμα γιατί δημιουργεί ερεθισμούς.

Notes

Pretzel

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.