fbpx

Pretzel

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 500 g αλεύρι Τ70%
 15 g σόδα
 21 g μαγιά
 15 g ζάχαρη
 6 g αλάτι
 250 g νερό χλιαρό
ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
 15 g αλάτι χοντρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Λιώνουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη σε λίγο χλιαρό νερό, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ανέβει σε θερμοκρασία χώρου. Προσθέτουμε στη λιωμένη μαγιά το αλεύρι, το υπόλοιπο χλιαρό νερό, το αλάτι και τα αναμειγνύουμε.

2

Ζυμώνουμε εντατικά τη ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό χώρο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.

3

Μετά, ξαναζυμώνουμε εντατικά τη ζύμη και την κόβουμε σε 10 κομμάτια. Από κάθε κομμάτι πλάθουμε φιτίλια μήκους 50 εκ., τα οποία στο κέντρο τους πρέπει να έχουν το πάχος ενός αντίχειρα και στις άκρες τους να είναι λεπτά.

4

Διπλώνουμε τις άκρες στο κέντρο του φιτιλιού και πιέζουμε να κολλήσουν. Αλείφουμε τη λαμαρίνα με βούτυρο, λιώνουμε τη σόδα σε 1 λίτρο νερό και στη συνέχεια το βράζουμε.

5

Βουτάμε τα pretzel ανά δύο για μισό λεπτό στο βραστό νερό γυρνώντας τα συνέχεια. Κατόπιν τα στραγγίζουμε, τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα και τα πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι.

6

Ψήνουμε στους 225°C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ
7

Το διάλυμα σόδας να μην έρθει σε επαφή με σκεύη αλουμινίου
ή με το δέρμα γιατί δημιουργεί ερεθισμούς.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 500 g αλεύρι Τ70%
 15 g σόδα
 21 g μαγιά
 15 g ζάχαρη
 6 g αλάτι
 250 g νερό χλιαρό
ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
 15 g αλάτι χοντρό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Λιώνουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη σε λίγο χλιαρό νερό, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ανέβει σε θερμοκρασία χώρου. Προσθέτουμε στη λιωμένη μαγιά το αλεύρι, το υπόλοιπο χλιαρό νερό, το αλάτι και τα αναμειγνύουμε.

2

Ζυμώνουμε εντατικά τη ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό χώρο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.

3

Μετά, ξαναζυμώνουμε εντατικά τη ζύμη και την κόβουμε σε 10 κομμάτια. Από κάθε κομμάτι πλάθουμε φιτίλια μήκους 50 εκ., τα οποία στο κέντρο τους πρέπει να έχουν το πάχος ενός αντίχειρα και στις άκρες τους να είναι λεπτά.

4

Διπλώνουμε τις άκρες στο κέντρο του φιτιλιού και πιέζουμε να κολλήσουν. Αλείφουμε τη λαμαρίνα με βούτυρο, λιώνουμε τη σόδα σε 1 λίτρο νερό και στη συνέχεια το βράζουμε.

5

Βουτάμε τα pretzel ανά δύο για μισό λεπτό στο βραστό νερό γυρνώντας τα συνέχεια. Κατόπιν τα στραγγίζουμε, τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα και τα πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι.

6

Ψήνουμε στους 225°C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ
7

Το διάλυμα σόδας να μην έρθει σε επαφή με σκεύη αλουμινίου
ή με το δέρμα γιατί δημιουργεί ερεθισμούς.

Notes

Pretzel

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.