Η συνταγή είναι από τον κ. Γιώργο Βλαχόπουλο, Πρόεδρο Σωματείου Αρτοποιών N. Σερρών
ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι μαλακό (τύπου 70%)
 50 g αλεύρι δυνατό (τύπου 70%)
 40 g νωπή μαγιά
 30 g αλάτι
 1  πρέζα κύμινο
 1  πρέζα κανέλα
 1  πρέζα μπαχάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Τα χτυπάμε όλα μαζί στο ζυμωτήριο για πέντε λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.
2
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
3
Ετοιμάζουμε ένα ταψί με 50 γρ. λάδι.
4
Κόβουμε το ζυμάρι σε 10 ίσα κομμάτια, το πλάθουμε και δίνουμε ό,τι σχήμα θέλουμε (πλεξούδα).
5
Βάζουμε τα κομμάτια στο ταψί και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μέχρι
να απορροφήσουν όλο το λάδι. 
6
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C.
Ingredients
ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι μαλακό (τύπου 70%)
 50 g αλεύρι δυνατό (τύπου 70%)
 40 g νωπή μαγιά
 30 g αλάτι
 1  πρέζα κύμινο
 1  πρέζα κανέλα
 1  πρέζα μπαχάρι
					





