fbpx

Olympic Foods, πάνω από 30 χρόνια επιτυχίας & ανάπτυξης

Ο κ. Νικόλαος Μπενάκης είναι ο CEO της Olympic Foods και μιλά στον ΑΡΤΟΠΟΙΟ-ΒΑΖ για την εταιρεία και την επιτυχημένη πορεία της από το 1988, τη σχέση με τους πελάτες της αλλά και τους επιχειρηματικούς στόχους του μέλλοντος.

Πείτε μας λίγα λόγια για την Olympic Foods. Πώς ξεκίνησε η εταιρεία; Τι είναι αυτό που την κρατά ψηλά όλα αυτά τα χρόνια;

Η Olympic Foods ιδρύθηκε το 1988 και εξελίχθηκε γρήγορα σε υπολογίσιμη δύναμη στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής, αντιπροσωπεύοντας έναν εμβληματικό γαλλικό οίκο, την PatisFrance. Το 1998 πήραμε την απόφαση να μπούμε δυναμικά και στο κομμάτι της παραγωγής και σήμερα πλέον δηλώνουμε υπερήφανοι πως το 75% του τζίρου μας αφορά στα παραγόμενα προϊόντα. Αυτή η κίνηση μας έδωσε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στην αγορά προϊόντα με ελκυστικές τιμές, ενώ ταυτόχρονα ενισχύθηκε η εξωστρέφειά μας δια μέσου της έντονης εξαγωγικής δραστηριότητας που αναπτύξαμε.

Ποια είναι τα προϊόντα της εταιρείας και τι τα ξεχωρίζει από αντίστοιχα άλλων εταιρειών;

Τα προϊόντα της εταιρείας καλύπτουν όλο το φάσμα των πρώτων υλών της ζαχαροπλαστικής, της αρτοποιίας και του παγωτού. Εκτός από τα προϊόντα που αντιπροσωπεύουμε, στη μακρά πορεία των 30 και πλέον ετών, έχουμε αναπτύξει σημαντικές σειρές προϊόντων, χαρακτηριζόμενα από την υψηλή τους ποιότητα, προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της ελληνικής αγοράς.

Πώς προσεγγίζετε τις ανάγκες του κάθε πελάτη που απευθύνεται σε εσάς για τα προϊόντα σας;

Οι σχέσεις με τους πελάτες μας είναι μακροχρόνιες και βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και κοινή διάθεση για εξέλιξη. Η εταιρεία μας, στην παραγωγική της μονάδα, είναι σε θέση να παράγει εξειδικευμένα προϊόντα, απόλυτα προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες του εκάστοτε πελάτη μας.

Από τη μία το παραδοσιακό, από την άλλη οι σύγχρονες τάσεις που συνεχώς αλλάζουν και μαζί τους και οι προτιμήσεις πελατών και καταναλωτών. Πώς λειτουργείτε μέσα σε αυτό το πλαίσιο;

Για όλους εμάς στην Olympic Foods, η παράδοση αποτελεί το θεμέλιο λίθο της εξέλιξης. Η χρήση άριστης ποιότητας βασικών υλικών είναι μια από τις αξίες που μας χαρακτηρίζουν και στόχος μας παραμένει η συνεχής ποιοτική αναβάθμισή τους. Αφουγκραζόμενοι τις εγχώριες και διεθνείς τάσεις, το δυναμικό τμήμα R&D της εταιρείας μας εξελίσσει διαρκώς τα προϊόντα μας, καθιστώντας μας πρωτοπόρους στην ελληνική αγορά.

Ο ανταγωνισμός που υπάρχει στην αγορά είναι μεγάλος. Πώς επιβιώνετε και πετυχαίνετε σε ένα τέτοιο περιβάλλον;

Τόσο η παραγωγική μας δυνατότητα όσο και οι αντιπροσωπείες μεγάλων οίκων του εξωτερικού, συντελούν στη διάρθρωση ενός πολύ πλούσιου χαρτοφυλακίου, ικανού να καλύψει άριστα όλες τις ανάγκες. Το πλεονέκτημα επίσης της παραγωγής, μας δίνει τη δυνατότητα της ευελιξίας, καθιστώντας μας ικανούς να προτείνουμε κάθε χρόνο, νέους κωδικούς, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο συνεχώς νέες προτάσεις στους πελάτες μας.

Ποια είναι τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχει μία εταιρεία για να πετύχει και να ξεχωρίσει;

Θα σας απαντήσω αναφερόμενος στις δυο βασικότερες αρχές μας. Οι άνθρωποί μας είναι ό,τι σημαντικότερο έχουμε να επιδείξουμε. Προκειμένου μια εταιρεία να είναι σε θέση να αναπτυχθεί και ακολούθως να επιτύχει, πρέπει να απαρτίζεται από σωστά επιλεγμένο ανθρώπινο δυναμικό. Η άριστη συνεργασία μεταξύ των ομάδων μας, αποτελεί το θεμέλιο λίθο της Olympic Foods. Η δεύτερη αλλά εξίσου σημαντική αρχή είναι ότι ποτέ δεν επαναπαυόμαστε. Η επιτυχία μπορεί πολλές φορές να αποτελέσει κακό σύμβουλο. Είναι σημαντικό να παρακολουθεί κανείς τις εξελίξεις, προκειμένου να είναι σε θέση να κάνει απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις, ειδικά όταν η εταιρεία μεγαλώνει και διαφοροποιούνται οι ανάγκες της.

Ποιοι είναι οι επιχειρηματικοί στόχοι της Olympic Foods για το μέλλον;

Τα άμεσα πλάνα μας αφορούν στην εξέλιξη των προσφερόμενων προϊόντων στον κλάδο της αρτοποιίας. Έχοντας ήδη κάποιες συνεργασίες με οίκους του εξωτερικού στο παρελθόν, αποφασίσαμε να ενδυναμώσουμε την παρουσία μας, παρουσιάζοντας μια καινούργια πρόταση στην αγορά.
Με έναυσμα τη διεθνή αλλά και εγχώρια τάση προς τις «πράσινες ετικέτες» και την στροφή στην κατανάλωση όλο ένα και πιο υγιεινών προϊόντων, είμαι στην ευχάριστη θέση, να σας ανακοινώσω πως προχωρήσαμε στην έναρξη μιας πολύ σημαντικής και δυναμικής συνεργασίας με την παγκοσμίου φήμης εταιρία AB Mauri. Πρόκειται για μια εταιρεία που διατηρεί εργοστάσια σε όλον τον κόσμο, με μακρά ιστορία στον κλάδο της αρτοποιίας, η οποία παράγει προϊόντα άριστης ποιότητας, καλύπτοντας όλο το φάσμα των αναγκών του κλάδου.

 

 

 

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Fresh Bakery Team

Συντακτική Ομάδα

    ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

    Γραφτειτε στο newsletter μας:

    Εγγραφείτε στο Newsletter μας

    Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
    Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.