Caramelover

Η συνταγή είναι από τον κ. Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, Pastry Chef OLYMPIC FOODS

Yields1 Serving
ΤΡΑΓΑΝΗ ΒΑΣΗ
 270 g Άχνη ζάχαρη
 360 g Βούτυρο 82% ή SENNA MELANGE
 5 g Ανθό αλατιού
 90 g Πούδρα Αμυγδάλου
 150 g Αυγά
 180 g Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
 525 g Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
FEUILLETINE CRUSTILLAND
 140 g HAZELNUT CARAMEL SPREA
 140 g ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ OF
 280 g ΦΕΓΕΝΤΙΝΗ
CARAMELIZED CHOCOLATE MOUSSE
 200 g Σοκολάτα 58% OF
 85 g Σοκολάτα Γάλακτος σοκολάτα OF
 150 g Ζάχαρη
 38 g Νερό
 38 g Γλυκόζη
 150 g Κρέμα γάλακτος 35%
 150 g Κρόκοι αυγών
 900 g Κρέμα γάλακτος
VELVET SPRAY ΜΑΥΡΟ
 600 g Βούτυρο Κακάο
 400 g ΣΟΚΟΛΑΤΑ 62% OF
1

Το γλυκό με τις δύο ενωμένες καρδιές που είναι το μισό ψεκασμένο με βούτυρο κακάο και το μισό με Mirroir dark chocolate

ΤΡΑΓΑΝΗ ΒΑΣΗ
2

Ζυμώνουμε στο μίξερ με το φτερό την αχνή, το βούτυρο, το αλάτι, την πούδρα αμυγδάλου και τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα 180 γρ. αλεύρι και αφού ενσωματωθούν στο ζυμάρι προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 525 γρ. και ζυμώνουμε για 1-2΄μεχρι να γίνει ομοιόμορφη ζύμη.

3

Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30΄. Ανοίγουμε σε φύλλο με πλάστη σε πάχος 2,5mm. Κόβουμε με κουπ πατ στο κατάλληλο σχήμα και ψήνουμε στους 175°C για 13-15΄ανάλογα με το μέγεθος.

FEUILLETINE CRUSTILLAND
4

Ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία την σοκολάτα γάλακτος, ενσωματώνουμε την HAZELNUT CARAMEL SPREAD ανακατεύοντας διαρκώς και τέλος, προσθέτουμε την φεγεντίνη.

CARAMELIZED CHOCOLATE MOUSSE
5

Βάζουμε τις σοκολάτες σε μια μπασίνα. Κάνουμε μια καραμέλα με το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη στους 140°C, σβήνουμε με τα 150 γρ. κρέμας γάλακτος, το ρίχνουμε στις σοκολάτες και ομογενοποιούμε. Στην συνέχεια, προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και τέλος, τα 900 γρ. κρέμας γάλακτος ελαφρά χτυπημένης σε σαντιγί.

VELVET SPRAY ΜΑΥΡΟ
6

Ζεσταίνουμε το βούτυρο κακάο με τη σοκολάτα μέχρι τους 45°C και χρησιμοποιούμε το μίγμα σε ένα πιστόλι ψεκασμού.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
7

Γεμίζουμε μια φόρμα σιλικόνης με το CARAMELIZED CHOCOLATE MOUSSE φροντίζοντας να αφήσουμε στο κλείσιμο περίπου κενό 1cm. Συμπληρώνουμε με FEUILLETINE CRUSTILLAND και τοποθετούμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες.

8

Ξεφορμάρουμε και ψεκάζουμε την μία καρδιά με VELVET SPRAY ΜΑΥΡΟ. Τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη για 5-10’ και στη συνέχεια επικαλύπτουμε την δεύτερη καρδιά με MIRROIR BLACK DIAMOND OF. Τέλος, τοποθετούμε πάνω στην τραγανή βάση και διακοσμούμε.

Ingredients

ΤΡΑΓΑΝΗ ΒΑΣΗ
 270 g Άχνη ζάχαρη
 360 g Βούτυρο 82% ή SENNA MELANGE
 5 g Ανθό αλατιού
 90 g Πούδρα Αμυγδάλου
 150 g Αυγά
 180 g Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
 525 g Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
FEUILLETINE CRUSTILLAND
 140 g HAZELNUT CARAMEL SPREA
 140 g ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ OF
 280 g ΦΕΓΕΝΤΙΝΗ
CARAMELIZED CHOCOLATE MOUSSE
 200 g Σοκολάτα 58% OF
 85 g Σοκολάτα Γάλακτος σοκολάτα OF
 150 g Ζάχαρη
 38 g Νερό
 38 g Γλυκόζη
 150 g Κρέμα γάλακτος 35%
 150 g Κρόκοι αυγών
 900 g Κρέμα γάλακτος
VELVET SPRAY ΜΑΥΡΟ
 600 g Βούτυρο Κακάο
 400 g ΣΟΚΟΛΑΤΑ 62% OF

Directions

1

Το γλυκό με τις δύο ενωμένες καρδιές που είναι το μισό ψεκασμένο με βούτυρο κακάο και το μισό με Mirroir dark chocolate

ΤΡΑΓΑΝΗ ΒΑΣΗ
2

Ζυμώνουμε στο μίξερ με το φτερό την αχνή, το βούτυρο, το αλάτι, την πούδρα αμυγδάλου και τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα 180 γρ. αλεύρι και αφού ενσωματωθούν στο ζυμάρι προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 525 γρ. και ζυμώνουμε για 1-2΄μεχρι να γίνει ομοιόμορφη ζύμη.

3

Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30΄. Ανοίγουμε σε φύλλο με πλάστη σε πάχος 2,5mm. Κόβουμε με κουπ πατ στο κατάλληλο σχήμα και ψήνουμε στους 175°C για 13-15΄ανάλογα με το μέγεθος.

FEUILLETINE CRUSTILLAND
4

Ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία την σοκολάτα γάλακτος, ενσωματώνουμε την HAZELNUT CARAMEL SPREAD ανακατεύοντας διαρκώς και τέλος, προσθέτουμε την φεγεντίνη.

CARAMELIZED CHOCOLATE MOUSSE
5

Βάζουμε τις σοκολάτες σε μια μπασίνα. Κάνουμε μια καραμέλα με το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη στους 140°C, σβήνουμε με τα 150 γρ. κρέμας γάλακτος, το ρίχνουμε στις σοκολάτες και ομογενοποιούμε. Στην συνέχεια, προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και τέλος, τα 900 γρ. κρέμας γάλακτος ελαφρά χτυπημένης σε σαντιγί.

VELVET SPRAY ΜΑΥΡΟ
6

Ζεσταίνουμε το βούτυρο κακάο με τη σοκολάτα μέχρι τους 45°C και χρησιμοποιούμε το μίγμα σε ένα πιστόλι ψεκασμού.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
7

Γεμίζουμε μια φόρμα σιλικόνης με το CARAMELIZED CHOCOLATE MOUSSE φροντίζοντας να αφήσουμε στο κλείσιμο περίπου κενό 1cm. Συμπληρώνουμε με FEUILLETINE CRUSTILLAND και τοποθετούμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες.

8

Ξεφορμάρουμε και ψεκάζουμε την μία καρδιά με VELVET SPRAY ΜΑΥΡΟ. Τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη για 5-10’ και στη συνέχεια επικαλύπτουμε την δεύτερη καρδιά με MIRROIR BLACK DIAMOND OF. Τέλος, τοποθετούμε πάνω στην τραγανή βάση και διακοσμούμε.

Notes

Caramelover

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.