fbpx

Ψωμί Xωριάτικο Γρεβενών

Η συνταγή είναι από τον κ. Λεωνίδα Τεντόγλου, Πρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Γρεβενών

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 2 kg Αλεύρι μαλακό τύπου 70%
 2 kg Αλεύρι δυνατό τύπου 55
 1,50 kg Αλεύρι κίτρινου τύπου (σύμμεικτο) από σκληρό σιτάρι
 300 g Μαγιά
 200 g Αλάτι
 300 g Λιπαρά φυτικά
 5,50 kg Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε για 8 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και για 4 λεπτά στη δεύτερη.

2

Κόβουμε, πλάθουμε και στοφάρουμε για 45-60 λεπτά στους 35-38°C
με 70-80% υγρασία.

3

Ψήνουμε στους 210°C για 45 λεπτά περίπου.

4

Μπορούμε να προσθέσουμε και ξινά ή προζύμι από 5 έως 20%
για περισσότερο άρωμα και γεύση.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 2 kg Αλεύρι μαλακό τύπου 70%
 2 kg Αλεύρι δυνατό τύπου 55
 1,50 kg Αλεύρι κίτρινου τύπου (σύμμεικτο) από σκληρό σιτάρι
 300 g Μαγιά
 200 g Αλάτι
 300 g Λιπαρά φυτικά
 5,50 kg Νερό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε για 8 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και για 4 λεπτά στη δεύτερη.

2

Κόβουμε, πλάθουμε και στοφάρουμε για 45-60 λεπτά στους 35-38°C
με 70-80% υγρασία.

3

Ψήνουμε στους 210°C για 45 λεπτά περίπου.

4

Μπορούμε να προσθέσουμε και ξινά ή προζύμι από 5 έως 20%
για περισσότερο άρωμα και γεύση.

Notes

Ψωμί Xωριάτικο Γρεβενών

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.