Τον κορμό Χριστουγέννων ετοίμασαν οι πρωτοετείς μαθητές του τμήματος Α3 Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ Γαλατσίου, στο πλαίσιο του μαθήματος “Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής” με την επίβλεψη και καθοδήγηση του κ. Κριτσαντώνη Αλέξανδρου, Τεχνικού Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής και του κ. Τσεμπέρη Αντωνίου, Τεχνολόγου Τροφίμων.
Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια για να αφρατέψουν.
2
Βγάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το βελτιωτικό.
3
Ανακατεύουμε με το χέρι ή με μαρίζ απαλά και κυκλικά.
4
Προσθέτουμε το βούτυρο και ενσωματώνουμε κατά τον ίδιο τρόπο, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα
5
Στρώνουμε το μίγμα σε σιλικόνη ή λαδόκολλα με σπαστή παλέτα, σε πάχος 1 cm.
6
Ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο (προ θερμασμένο) στους 190°C για 7-8 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜ ΜΟΥΣΕΛΙΝ
7
Παρασκευάζουμε την αρχική κρέμα όπως φτιάχνουμε την κρέμα πατισερί και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αφρατεύουμε στο μίξερ και προσθέτουμε τη σάλτσα φρανμπουάζ επίσης κρύα.
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
8
Κόβουμε το τόμπους και απλώνουμε την κρέμα, ρολάρουμε και παγώνουμε. Επικαλύπτουμε με την γκανάζ και γαρνίρουμε.
Ingredients
Τόμπους
10Αυγά
225gΖάχαρη κρυσταλλική
3gΒανίλια σκόνη
225gΑλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
25gΒελτιωτικό παντεσπανιών
50gΒούτυρο 82% (λιωμένο και κρύο)
Κρεμ Μουσελίν
500gΓάλα
2Κρόκους αυγών
100gΖάχαρη
50gΆμυλο
Λίγη Βανίλια
200gΒούτυρο αγελαδινό
200gΣάλτσα Φρανμπουάζ
Γκανάζ Επικάλυψης
250gΣοκολάτα γάλακτος
200gΚρέμα γάλακτος
40gΓλυκόζη
50gΒούτυρο
Directions
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΜΠΟΥΣ
1
Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια για να αφρατέψουν.
2
Βγάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το βελτιωτικό.
3
Ανακατεύουμε με το χέρι ή με μαρίζ απαλά και κυκλικά.
4
Προσθέτουμε το βούτυρο και ενσωματώνουμε κατά τον ίδιο τρόπο, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα
5
Στρώνουμε το μίγμα σε σιλικόνη ή λαδόκολλα με σπαστή παλέτα, σε πάχος 1 cm.
6
Ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο (προ θερμασμένο) στους 190°C για 7-8 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜ ΜΟΥΣΕΛΙΝ
7
Παρασκευάζουμε την αρχική κρέμα όπως φτιάχνουμε την κρέμα πατισερί και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αφρατεύουμε στο μίξερ και προσθέτουμε τη σάλτσα φρανμπουάζ επίσης κρύα.
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
8
Κόβουμε το τόμπους και απλώνουμε την κρέμα, ρολάρουμε και παγώνουμε. Επικαλύπτουμε με την γκανάζ και γαρνίρουμε.
Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.