Η ΑΚΤΙΝΑ έρχεται να κάνει τα Χριστούγεννα σας μαγικά με μια μεγάλη συλλογή προϊόντων και προτάσεων για να δημιουργήσετε παραδοσιακές αλλά και πρωτότυπες γιορτινές συνταγές, που θα εντυπωσιάσουν με τη γεύση και την εμφάνισή τους. Το αγαπημένο σε όλους ιταλικό γλυκό, με μίγμα Panettone που σας προσφέρει την δυνατότητα πληθώρας συνταγών, όπως για την παρασκευή καταπληκτικού Pandoro, Colomba και γλυκιάς Focaccia.
ΥΛΙΚΑ
1000 γρ. Panettone mix
70 γρ. Αυγό
150 γρ. Βούτυρο 82%
280 γρ. Νερό χλιαρό (35°C)
80 γρ. Μαγιά νωπή
40 γρ. Μέλι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέτουμε το μίγμα, το νερό, τη μαγιά και τα αυγά στο ταχυζυμωτήριο και ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά στην 1η ταχύτητα. Προσθέτουμε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε 1 λεπτό επιπλέον, μέχρι να αφομοιωθεί. Ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά στην 2η ταχύτητα, μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή ζύμη (θερμοκρασία ζύμης 28°C). Προσθέτουμε τα σακχαρόπηκτα φρούτα και τις ήδη μουλιασμένες στο ρούμι σταφίδες και ζυμώνουμε 1 λεπτό επιπλέον στην 1η ταχύτητα. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20-30 λεπτά, αφού την έχουμε σκεπάσει με πλαστική μεμβράνη. Κόβουμε το ζυμάρι στο επιθυμητό βάρος, πλάθουμε, το βάζουμε σε φόρμες και τις τοποθετούμε στη στόφα (35°C, 75% υγρασία) για 40 λεπτά περίπου. Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό (2 αυγά σε 100 γρ. νερό) και την χαράσσουμε με ξυράφι σε σχήμα σταυρού. Ψήνουμε στους 150°C για 40 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο, με ανοιχτό τάμπερ για βάρος ζύμης 600 γρ.