Φυτικές ίνες με την ιδιότητα να διατηρούν υψηλά επίπεδα υγρασίας που δίνει στους αρτοποιούς τη δυνατότητα να μειώσουν τα έλαια και/ή το βούτυρο στα είδη τους. Όταν χρησιμοποιούνται π.χ σε ποσοστά της τάξης του 0.25% έως 1.00% σε muffins, cookies ή κεϊκ, τα φυσικά συστατικά τους διατηρούν την υγρασία. Σαν αποτέλεσμα ο δείκτης φρεσκάδας των ψημένων σκευασμάτων διατηρείται σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι φυτικές ίνες αντικαθιστούν το 50% των ελαίων ή του βουτύρου σε προϊόντα αρτοποιίας, χωρίς να υποβαθμίζουν την ποιότητα.
www.sivvas.com.gr