Οι φυτικές ίνες βρίσκουν εφαρμογή σε προϊόντα, όπως Ψωμιά – Τσουρέκια – Muffins – Cakes – Παγωτά – Παντεσπάνια – Κρέμες ζαχαροπλαστικής – Croissants. Είναι ένα μοναδικό φυσικό συστατικό, που παράγεται από εσπεριδοειδή και επιτυγχάνονται τα παρακάτω στα προϊόντα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής:
- Μείωση κόστους με αντικατάσταση λίπους έως και 50% με παράλληλη μείωση των θερμίδων στο τελικό προϊόν.
- Μείωση κόστους με αντικατάσταση αυγού έως 20%.
- Μείωση κόστους με αύξηση της συγκράτησης νερού.
- Βελτίωση της διατήρησης της φρεσκάδας και της υφής για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
- Κατάλληλο και για προϊόντα χωρίς γλουτένη.
- Κατάλληλο για προϊόντα καθαρής ετικέτας.