Η βιωσιμότητα των βιοτεχνικών αρτοποιείων είναι ένα θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο σήμερα. Η Lesaffre Hellas, βάση πανελλήνιας έρευνας που διεξήγαγε για τη συμπεριφορά των νέων σε σχέση με το ψωμί, διοργανώνει τοπικές συναντήσεις όπου παρουσιάζει στρατηγικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα βιοτεχνικά αρτοποιία για να επανα-προσελκύσουν τη νέα γενιά. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις, η μία στο Βόλο στις 19.01.2025 και η άλλη στη Θεσσαλονίκη στις 09.02.2025. Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στο Ηράκλειο, στον Πειραιά, στην Καβάλα και στη Νάουσα.