Τοποθετούμε στο μίξερ, με το φτερό, όλα τα υλικά και ομογενοποιούμε. Απλώνουμε το μίγμα σε επιφάνεια σιλικόνης. Ψήνουμε στους 170°C για 15’ λεπτά
Panna Cotta Vanilla
2
Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και ομογενοποιούμε. Τέλος, ενσωματώνουμε τη σοκολάτα, τη βανίλια, το ρούμι και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Jell Βατόμουρο
3
Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Φέρνουμε μέχρι το σημείο βρασμού τον πουρέ, τη ζάχαρη και το νερό. Ενσωματώνουμε τη ζελατίνη. Αφήνουμε να κρυώσει.
Μilk Chocolate Whipped Ganache
4
Βράζουμε τα 160γρ. κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη και το ιμβερτοζάχαρο. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ομογενοποιούμε με μπίμερ. Προσθέτουμε τα 450γρ. κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8-10 ώρες. Την επόμενη μέρα αναδεύουμε (στο μίξερ με σύρμα) μέχρι να δέσει.
Μοντάρισμα
5
Τοποθετούμε ως βάση την Panna Cotta Vanilla και παγώνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το Jell βατόμουρο και παγώνουμε ξανά. Προσθέτουμε το Λευκό Κράμπλ. Γαρνίρουμε με σακούλας ζαχαροπλαστικής το Milk Chocolate Ganache κάνοντας κυκλικά σχήματα. Διακοσμούμε με βατόμουρα, μπεζεδάκια και μικρές φράουλες.
Ingredients
Λευκό Κράμπλ
100gΜαργαρίνη LUNA SOFT OLFOOD (κρύα σε κύβους)
100gΖάχαρη Κρυσταλλική
100gΑλεύρι Μαλακό
100gΠούδρα Αμυγδάλου
Panna Cotta Vanilla
10gΦύλλα Ζελατίνης
280gΚρέμα Γάλακτος 35% ANCHOR
200gΓάλα Πλήρες 3,5%
40gΖάχαρη Κρυσταλλική
50gΣοκολάτα Λευκή SCHOKINAG
5gMadagascar Vanilla Paste GIUSO
10gΡούμι
Jell Βατόμουρο
5gΦύλλα Ζελατίνης
200gPasteurized Puree Βατόμουρο
45gΖάχαρη Κρυσταλλική
20gΝερό
Μilk Chocolate Whipped Ganache
160gΚρέμα Γάλακτος 35% ANCHOR
450gΚρέμα Γάλακτος 35% ANCHOR
15gΙμβερτοζάχαρο
15gΓλυκόζη
260gΚουβερτούρα Γάλακτος 34% SCHOKINAG
Directions
Λευκό Κράμπλ
1
Τοποθετούμε στο μίξερ, με το φτερό, όλα τα υλικά και ομογενοποιούμε. Απλώνουμε το μίγμα σε επιφάνεια σιλικόνης. Ψήνουμε στους 170°C για 15’ λεπτά
Panna Cotta Vanilla
2
Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και ομογενοποιούμε. Τέλος, ενσωματώνουμε τη σοκολάτα, τη βανίλια, το ρούμι και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Jell Βατόμουρο
3
Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Φέρνουμε μέχρι το σημείο βρασμού τον πουρέ, τη ζάχαρη και το νερό. Ενσωματώνουμε τη ζελατίνη. Αφήνουμε να κρυώσει.
Μilk Chocolate Whipped Ganache
4
Βράζουμε τα 160γρ. κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη και το ιμβερτοζάχαρο. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ομογενοποιούμε με μπίμερ. Προσθέτουμε τα 450γρ. κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8-10 ώρες. Την επόμενη μέρα αναδεύουμε (στο μίξερ με σύρμα) μέχρι να δέσει.
Μοντάρισμα
5
Τοποθετούμε ως βάση την Panna Cotta Vanilla και παγώνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το Jell βατόμουρο και παγώνουμε ξανά. Προσθέτουμε το Λευκό Κράμπλ. Γαρνίρουμε με σακούλας ζαχαροπλαστικής το Milk Chocolate Ganache κάνοντας κυκλικά σχήματα. Διακοσμούμε με βατόμουρα, μπεζεδάκια και μικρές φράουλες.
Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.