Υπάρχουν πολλά είδη σιροπιαστών γλυκισμάτων που φτιάχνουμε σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, τα οποία ποικίλουν ανάλογα με τις συνήθειες του κάθε τόπου και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Η γιαουρτόπιτα ή γιαουρτογλυκό, αποτελεί ένα πολύ συνηθισμένο γλύκισμα ιδιαίτερης γεύσης και απαλότητας.
Ζυγίζουμε με ακρίβεια όλα τα υλικά. Χτυπάμε το βούτυρο με την μισή ζάχαρη να αφρατέψουν, και χτυπάμε ξεχωριστά τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αρωματικά και ενώνουμε τα δύο μίγματα. Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι και το Baking Powder και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομoιογενές μίγμα.
Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί no.30 και ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο 180°C για 35 με 40 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο και πάντα υπό την επίβλεψη μας).
Σιροπιάζουμε ζεστό το γλυκό και με κρύο το σιρόπι, 28 βαθμών brix.
Ingredients
Directions
Ζυγίζουμε με ακρίβεια όλα τα υλικά. Χτυπάμε το βούτυρο με την μισή ζάχαρη να αφρατέψουν, και χτυπάμε ξεχωριστά τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αρωματικά και ενώνουμε τα δύο μίγματα. Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι και το Baking Powder και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομoιογενές μίγμα.
Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί no.30 και ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο 180°C για 35 με 40 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο και πάντα υπό την επίβλεψη μας).
Σιροπιάζουμε ζεστό το γλυκό και με κρύο το σιρόπι, 28 βαθμών brix.