fbpx

Ποντιακή Σουσαμόπιτα

Την Ποντιακή Σουσαμόπιτα, ετοίμασαν οι δευτεροετείς μαθητές του τμήματος Β2 της Σχολής Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ Μαθητείας στο Γαλάτσι, στο πλαίσιο του εργαστηρίου Συναφή Προϊόντα Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής” με την επίβλεψη και καθοδήγηση του κου Κωνσταντίνου Κοφίτσα, Τεχνικού Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής και της κας Κωνσταντίνας Θανοπούλου, Τεχνολόγου Τροφίμων.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 9 φύλλα κρούστας
 150 g σουσάμι + έξτρα σουσάμι για το πασπάλισμα
 50 g καρύδια (θρυμματισμένα)
 60 g φρυγανιά
 30 g ζάχαρη
 ½ κτ.γ γαρύφαλλο
 ½ κτ.γ κανέλα
 Ξύσμα πορτοκαλιού
 Ελαιόλαδο για τα φύλλα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
 310 ml νερό
 290 g ζάχαρη
 1 ξυλάκι κανέλας
 Φλούδες πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προετοιμάζουμε το σιρόπι για να είναι κρύο όταν θα σιροπιάσουμε.

2

Καβουρδίζουμε σε ένα κατσαρολάκι το σουσάμι και κρατάμε λίγο για το πασπάλισμα στο τέλος.

3

Ετοιμάζουμε τη γέμιση με το σουσάμι, τα καρύδια, τη φρυγανιά, τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το ξύσμα.

4

Λαδώνουμε το ταψί μας και βάζουμε τρία φύλλα, αλείφοντας με λάδι ανάμεσα από τα φύλλα.

5

Ρίχνουμε μια στρώση γέμισης και επαναλαμβάνουμε το 4ο βήμα, έπειτα ρίχνουμε μια στρώση γέμισης και τέλος τα τρία τελευταία φύλλα (λαδωμένα τα φύλλα ενδιάμεσα).

6

Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.

8

Τέλος, σιροπιάζουμε και ρίχνουμε έξτρα σουσάμι με λίγο μέλι, προαιρετικά.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 9 φύλλα κρούστας
 150 g σουσάμι + έξτρα σουσάμι για το πασπάλισμα
 50 g καρύδια (θρυμματισμένα)
 60 g φρυγανιά
 30 g ζάχαρη
 ½ κτ.γ γαρύφαλλο
 ½ κτ.γ κανέλα
 Ξύσμα πορτοκαλιού
 Ελαιόλαδο για τα φύλλα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
 310 ml νερό
 290 g ζάχαρη
 1 ξυλάκι κανέλας
 Φλούδες πορτοκαλιού

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προετοιμάζουμε το σιρόπι για να είναι κρύο όταν θα σιροπιάσουμε.

2

Καβουρδίζουμε σε ένα κατσαρολάκι το σουσάμι και κρατάμε λίγο για το πασπάλισμα στο τέλος.

3

Ετοιμάζουμε τη γέμιση με το σουσάμι, τα καρύδια, τη φρυγανιά, τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το ξύσμα.

4

Λαδώνουμε το ταψί μας και βάζουμε τρία φύλλα, αλείφοντας με λάδι ανάμεσα από τα φύλλα.

5

Ρίχνουμε μια στρώση γέμισης και επαναλαμβάνουμε το 4ο βήμα, έπειτα ρίχνουμε μια στρώση γέμισης και τέλος τα τρία τελευταία φύλλα (λαδωμένα τα φύλλα ενδιάμεσα).

6

Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.

8

Τέλος, σιροπιάζουμε και ρίχνουμε έξτρα σουσάμι με λίγο μέλι, προαιρετικά.

Ποντιακή Σουσαμόπιτα

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.