Κορμός Σεράνο

από τον Γιώργο Κόστιουτσουκ, Υπεύθυνο Τεχνικού Τμήματος Ζαχ/κης & Παγωτού της ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ BROWNIES
 1000 g Brownie Mix DAWN
 180 g Σοκολάτα Κουβερτούρα Γάλακτος 35% CÉMOI (λιωμένη)
 180 g Νερό
 180 g Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΕΡΑΝΟ
 200 g Βούτυρο Βρετάνης 82% BEURALIA (λιωμένο)
 700 g Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE (ελαφρώς χτυπημένη)
 100 g Κακάο
 250 g Σοκολάτα Κουβερτούρα 64% CÉMOI (λιωμένη)
 40 g Brandy 40° LUXARDO
 320 g Έτοιμη μαρέγκα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
 200 g Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE
 100 g Χυμός Πορτοκάλι
 100 g Delifruit Πορτοκάλι DAWN
 100 g Βούτυρο Βρετάνης 82% BEURALIA (λιωμένο)
 80 g Κρόκος Αυγού Novissime EUROVO
 60 g Fond Royale BAKELS
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΛΑΣΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
 300 g Γλυκόζη
 300 g Ζάχαρη
 500 g Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE
 500 g Σοκολάτα Κουβερτούρα 55% CÉMOI (λιωμένη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΒΑΣΗ BROWNIES
1

Eτοιμάζουμε γκανάζ και ενσωματώνουμε το Brownie Mix. Απλώ-
νουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε στους 160°C για 12 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΣΕΡΑΝΟ
2

Ενσωματώνουμε το κακάο και το κονιάκ στο βούτυρο. Προσθέτουμε τη σοκολάτα ομογενοποιούμε, προσθέτουμε το 1/3 της χτυπημένης κρέμας και τη μαρέγκα. Ομογενοποιούμε. Ενσωματώνουμε την υπόλοιπη ελαφρώς χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΚΡΕΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
3

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το Fond. Τέλος, προσθέτουμε το Fond Royale και ομογενοποιούμε.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΓΛΑΣΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
4

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη γλυκόζη και τη ζάχαρη. Τέλος, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα CÉMOI και ομογενοποιούμε. Χρησιμοποιούμε στους 40-50°C.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
5

Διακοσμούμε με Χριστουγεννιάτικα Διακοσμητικά LEMAN.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ BROWNIES
 1000 g Brownie Mix DAWN
 180 g Σοκολάτα Κουβερτούρα Γάλακτος 35% CÉMOI (λιωμένη)
 180 g Νερό
 180 g Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΕΡΑΝΟ
 200 g Βούτυρο Βρετάνης 82% BEURALIA (λιωμένο)
 700 g Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE (ελαφρώς χτυπημένη)
 100 g Κακάο
 250 g Σοκολάτα Κουβερτούρα 64% CÉMOI (λιωμένη)
 40 g Brandy 40° LUXARDO
 320 g Έτοιμη μαρέγκα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
 200 g Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE
 100 g Χυμός Πορτοκάλι
 100 g Delifruit Πορτοκάλι DAWN
 100 g Βούτυρο Βρετάνης 82% BEURALIA (λιωμένο)
 80 g Κρόκος Αυγού Novissime EUROVO
 60 g Fond Royale BAKELS
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΛΑΣΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
 300 g Γλυκόζη
 300 g Ζάχαρη
 500 g Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE
 500 g Σοκολάτα Κουβερτούρα 55% CÉMOI (λιωμένη)

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΒΑΣΗ BROWNIES
1

Eτοιμάζουμε γκανάζ και ενσωματώνουμε το Brownie Mix. Απλώ-
νουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε στους 160°C για 12 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΣΕΡΑΝΟ
2

Ενσωματώνουμε το κακάο και το κονιάκ στο βούτυρο. Προσθέτουμε τη σοκολάτα ομογενοποιούμε, προσθέτουμε το 1/3 της χτυπημένης κρέμας και τη μαρέγκα. Ομογενοποιούμε. Ενσωματώνουμε την υπόλοιπη ελαφρώς χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΚΡΕΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
3

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το Fond. Τέλος, προσθέτουμε το Fond Royale και ομογενοποιούμε.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΓΛΑΣΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
4

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη γλυκόζη και τη ζάχαρη. Τέλος, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα CÉMOI και ομογενοποιούμε. Χρησιμοποιούμε στους 40-50°C.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
5

Διακοσμούμε με Χριστουγεννιάτικα Διακοσμητικά LEMAN.

Notes

Κορμός Σεράνο

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.