fbpx

Κουλουράκια από αλεύρι φακής (με μέλι και κανέλα)

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 150 g νερό
 150 g χυμό πορτοκάλι
 150 g ηλιέλαιο
 150 g μαργαρίνη
 15 g σόδα
 15 g μπέικιν πάουντερ
 350 g ζάχαρη
 50 g μέλι
 1 πρέζα αλάτι
 20 g κανέλα
 300 g αλεύρι φακής
 700 g αλεύρι 70% μαλακό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αφρατεύουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το μέλι στον κάδο του μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, το χυμό και το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

2

Τέλος προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν και την κανέλα και μετά το αλέυρι. Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 10’ στο ψυγείο και στη συνέχεια το πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα. Ψήνουμε για 17’ περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 210°C.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 150 g νερό
 150 g χυμό πορτοκάλι
 150 g ηλιέλαιο
 150 g μαργαρίνη
 15 g σόδα
 15 g μπέικιν πάουντερ
 350 g ζάχαρη
 50 g μέλι
 1 πρέζα αλάτι
 20 g κανέλα
 300 g αλεύρι φακής
 700 g αλεύρι 70% μαλακό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αφρατεύουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το μέλι στον κάδο του μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, το χυμό και το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

2

Τέλος προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν και την κανέλα και μετά το αλέυρι. Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 10’ στο ψυγείο και στη συνέχεια το πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα. Ψήνουμε για 17’ περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 210°C.

Notes

Κουλουράκια από αλεύρι φακής (με μέλι και κανέλα)

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.