fbpx

Μαλακά μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας

H συνταγή είναι από τις Δανάη Ρήγα και Μαρία Βαρελά, mokpo creative cakes

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 150 g βούτυρο
 130 g καστανή ζάχαρη
 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
 1 αυγό
 1 κρόκος αυγού
 300 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
 100 g χοντροκομμένη κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και καλύπτουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τις ζάχαρες και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα

2

Ρίχνουμε το αυγό και στη συνέχεια τον κρόκο και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ρίχνουμε το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα.

3

Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τη χοντροκομμένη κουβερτούρα. Το μείγμα θα είναι αρκετά σφιχτό. Βάζουμε κουταλιές της ζύμης στη λαμαρίνα αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 150 g βούτυρο
 130 g καστανή ζάχαρη
 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
 1 αυγό
 1 κρόκος αυγού
 300 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
 100 g χοντροκομμένη κουβερτούρα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και καλύπτουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τις ζάχαρες και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα

2

Ρίχνουμε το αυγό και στη συνέχεια τον κρόκο και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ρίχνουμε το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα.

3

Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τη χοντροκομμένη κουβερτούρα. Το μείγμα θα είναι αρκετά σφιχτό. Βάζουμε κουταλιές της ζύμης στη λαμαρίνα αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά.

Μαλακά μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.