fbpx

Μαρμελάδα Φράουλα – Χαμομήλι

Η συνταγή είναι από την Νάντια Μακρυγιάννη, Pastry Chef, Athens Capital Center Hotel-MGallery Collection

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1000 g Φράουλες
 500 g Ζάχαρη
 100 g Γλυκόζη
 50 g Νερό
 20 g Λεμόνι χυμό
 10 g Χαμομήλι σε πουγκί
 5 g Πέταλα Χαμομηλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη γλυκόζη, προσθέτουμε το πουγκί με το χαμομήλι και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.

2

Την επόμενη μέρα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με το νερό και βράζουμε στους 104°C. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και δίνουμε άλλη μια βράση.

3

Αφαιρούμε το πουγκί με το χαμομήλι και στη συνέχεια προσθέτουμε
τα πέταλα. Βάζουμε τη μαρμελάδα σε βάζα, τα οποία έχουμε αποστειρώσει ώστε να κλείσουν ερμητικά.

4

Η μαρμελάδα φράουλα με χαμομήλι ενδείκνυται για συνοδευτικό, τόσο γλυκών όσο και αλμυρών εδεσμάτων, π.χ. τυριών.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g Φράουλες
 500 g Ζάχαρη
 100 g Γλυκόζη
 50 g Νερό
 20 g Λεμόνι χυμό
 10 g Χαμομήλι σε πουγκί
 5 g Πέταλα Χαμομηλιού

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη γλυκόζη, προσθέτουμε το πουγκί με το χαμομήλι και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.

2

Την επόμενη μέρα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με το νερό και βράζουμε στους 104°C. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και δίνουμε άλλη μια βράση.

3

Αφαιρούμε το πουγκί με το χαμομήλι και στη συνέχεια προσθέτουμε
τα πέταλα. Βάζουμε τη μαρμελάδα σε βάζα, τα οποία έχουμε αποστειρώσει ώστε να κλείσουν ερμητικά.

4

Η μαρμελάδα φράουλα με χαμομήλι ενδείκνυται για συνοδευτικό, τόσο γλυκών όσο και αλμυρών εδεσμάτων, π.χ. τυριών.

Μαρμελάδα Φράουλα – Χαμομήλι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.