fbpx

Μαρμελάδα Σμέουρο με Λευκή Σοκολάτα

Η συνταγή είναι από τον Alexander Pavlov, Ιδιοκτήτης, Head Pastry Chef, Pavlov’s Lab

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1000 g Σμέουρα
 500 g Ζάχαρη κρυσταλλική
 100 g Νερό
 400 g Λευκή Σοκολάτα
 1 Βανίλια λοβό
 Χυμό από ½ Λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα σμέουρα, τη ζάχαρη και τη βανίλια μαζί με 100 γρ. νερό. Φέρνουμε σε βρασμό το μείγμα για 4-5 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.

2

Ψιλοκόβουμε τη λευκή σοκολάτα και την προσθέτουμε στο μείγμα. Βάζουμε τα βαζάκια στο φούρνο στους 100°C για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα. Κλείνουμε τα βάζα με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα για 12 ώρες.

3

Η μαρμελάδα συντηρείται ιδανικά στους 16-22°C για 1 χρόνο.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g Σμέουρα
 500 g Ζάχαρη κρυσταλλική
 100 g Νερό
 400 g Λευκή Σοκολάτα
 1 Βανίλια λοβό
 Χυμό από ½ Λεμόνι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα σμέουρα, τη ζάχαρη και τη βανίλια μαζί με 100 γρ. νερό. Φέρνουμε σε βρασμό το μείγμα για 4-5 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.

2

Ψιλοκόβουμε τη λευκή σοκολάτα και την προσθέτουμε στο μείγμα. Βάζουμε τα βαζάκια στο φούρνο στους 100°C για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα. Κλείνουμε τα βάζα με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα για 12 ώρες.

3

Η μαρμελάδα συντηρείται ιδανικά στους 16-22°C για 1 χρόνο.

Notes

Μαρμελάδα Σμέουρο με Λευκή Σοκολάτα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.