Μια εξαιρετική συνταγή για παγωτό κρέμα με ένα παραδοσιακό γευστικά συνδυασμό. Το γλυκό τριαντάφυλλο δένει απόλυτα και απογειώνει τη γεύση του χαρίζοντας νότες φρέσκου και σπιτικού.
Βράζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά και τους κρόκους, τη βανίλια, το πηκτικό και την τρεμολίνη στους 90 βαθμούς.
Κατόπιν κρυώνουμε το μείγμα στους 18ο C. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το λικέρ και το βάζουμε στην παγωτομηχανή να το πήξουμε.
Την ώρα που το βγάζουμε από την παγωτομηχανή ρίχνουμε το γλυκό τριαντάφυλλο και ανακατεύουμε σταδιακά, για να πάρει εμφάνιση και χρώμα.
* Για την εκτέλεση του γλυκού τριαντάφυλλο, βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 20-25 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.
Ingredients
Directions
Βράζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά και τους κρόκους, τη βανίλια, το πηκτικό και την τρεμολίνη στους 90 βαθμούς.
Κατόπιν κρυώνουμε το μείγμα στους 18ο C. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το λικέρ και το βάζουμε στην παγωτομηχανή να το πήξουμε.
Την ώρα που το βγάζουμε από την παγωτομηχανή ρίχνουμε το γλυκό τριαντάφυλλο και ανακατεύουμε σταδιακά, για να πάρει εμφάνιση και χρώμα.
* Για την εκτέλεση του γλυκού τριαντάφυλλο, βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 20-25 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.