Πασχαλινά κουλουράκια

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 500 g Βούτυρο γάλακτος (μαλακό)
 500 g Φυτικά λιπαρά
 1000 g Ζάχαρη άχνη
 5 g Αλάτι
 300 g Αυγά
 750 g Γάλα (χλιαρό)
 45 g Αμμωνία
 3 g Βανίλια
 Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
 3000 g Αλεύρι Μαλακό Ζαχ/κής
 Διάλειμμα κρόκων με ζάχαρη για επάλειψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα λιπαρά με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ελαφρώς χτυπημένα. Διαλύουμε την αμμωνία στο χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι λίγο - λίγο, αφήνοντας το μίξερ και δουλεύοντας με τα χέρια για να μην κορδάρει.

2

Θέλουμε να πετύχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά. Πλάθουμε τα πασχαλινά κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα με κάποια απόσταση για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν.

3

Τα αλείφουμε με το μίγμα κρόκου - ζάχαρης. Ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 500 g Βούτυρο γάλακτος (μαλακό)
 500 g Φυτικά λιπαρά
 1000 g Ζάχαρη άχνη
 5 g Αλάτι
 300 g Αυγά
 750 g Γάλα (χλιαρό)
 45 g Αμμωνία
 3 g Βανίλια
 Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
 3000 g Αλεύρι Μαλακό Ζαχ/κής
 Διάλειμμα κρόκων με ζάχαρη για επάλειψη

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα λιπαρά με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ελαφρώς χτυπημένα. Διαλύουμε την αμμωνία στο χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι λίγο - λίγο, αφήνοντας το μίξερ και δουλεύοντας με τα χέρια για να μην κορδάρει.

2

Θέλουμε να πετύχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά. Πλάθουμε τα πασχαλινά κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα με κάποια απόσταση για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν.

3

Τα αλείφουμε με το μίγμα κρόκου - ζάχαρης. Ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.

Notes

Πασχαλινά κουλουράκια

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.