Πρόκειται για λαχταριστά, μικρά μπισκότα, αφράτα, με υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα και ελαφρώς ψιχουλιαστή υφή, που οφείλεται στο σιμιγδάλι που προστίθεται στη συνταγή, σιροπιαστά, με ελαφρύ άρωμα εσπεριδοειδών και στολισμένα με ολόκληρο λευκό αμύγδαλο, που δένει μοναδικά με τα υπόλοιπα υλικά. Λιώνουν στο στόμα, η απολαυστική τους γεύση αιχμαλωτίζει τον ουρανίσκο και είναι αδύνατον να δοκιμάσεις μόνο ένα!
δια χειρός των μαθητών “Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής” της ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Γαλατσίου
Τα Πολίτικα “σεκερ παρέ” ετοίμασαν οι δευτεροετείς μαθητές του τμήματος Β2 της Σχολής, στο πλαίσιο του εργαστηρίου “Ζαχαροπλαστικής” με την επίβλεψη και καθοδήγηση του κου Τσουκαλά Απόστολου, Τεχνικού Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής και της κας Ευσταθίας Λύρα, Τεχνολόγου Τροφίμων.
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα ώσπου να αφρατέψουν και μετά όλα τα υπόλοιπα μέχρι να γίνει μια ζύμη εύπλαστη.
Το πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια και καρφώνουμε από πάνω ένα αμύγδαλο ολόκληρο.
Το ψήνουμε στους 180°C για περίπου 15’.
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη γλυκόζη και όταν αρχίσει και πάλι να βράζει ρίχνουμε τη βανίλια και το λεμόνι.
Το αφήνουμε για 2 λεπτά και το σβήνουμε.
Με το που ξεφουρνίζουμε το σεκέρ παρέ απ’ το φούρνο, το σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι. Καλή απόλαυση!
Ingredients
Directions
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα ώσπου να αφρατέψουν και μετά όλα τα υπόλοιπα μέχρι να γίνει μια ζύμη εύπλαστη.
Το πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια και καρφώνουμε από πάνω ένα αμύγδαλο ολόκληρο.
Το ψήνουμε στους 180°C για περίπου 15’.
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη γλυκόζη και όταν αρχίσει και πάλι να βράζει ρίχνουμε τη βανίλια και το λεμόνι.
Το αφήνουμε για 2 λεπτά και το σβήνουμε.
Με το που ξεφουρνίζουμε το σεκέρ παρέ απ’ το φούρνο, το σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι. Καλή απόλαυση!