Η συνταγή είναι από τον κ. Θάνο Αγγελίδη, Pastry Chef
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα στο μπεν μαρί, ώστε να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε ζάχαρη και αυγά, με ένα σύρμα χειρός,
μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μάζα.
Ενσωματώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα μέσα στη λεκάνη
με τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και τη βανίλια και ομογενοποιούμε.
Σερβίρουμε σε ατομικά σκεύη και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο, στους 200°C, για 8-10 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
Με το που βγουν από το φούρνο, τα βάζουμε στην κατάψυξη αμέσως,
ώστε να σταματήσει το ψήσιμο και να παραμείνει μέσα υγρή λάβα η σοκολάτα.
Ingredients
Directions
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα στο μπεν μαρί, ώστε να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε ζάχαρη και αυγά, με ένα σύρμα χειρός,
μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μάζα.
Ενσωματώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα μέσα στη λεκάνη
με τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και τη βανίλια και ομογενοποιούμε.
Σερβίρουμε σε ατομικά σκεύη και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο, στους 200°C, για 8-10 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
Με το που βγουν από το φούρνο, τα βάζουμε στην κατάψυξη αμέσως,
ώστε να σταματήσει το ψήσιμο και να παραμείνει μέσα υγρή λάβα η σοκολάτα.