Τάρτα French Vanilla & Mango

Η συνταγή είναι από τους Λάμπρο Σκουλίκα & Γιώργο Θεοδώρου, Τεχνικούς Συμβούλους Ζαχαροπλαστικής ΚΟΝΤΑ ΑΕΒΕ

Yields1 Serving
SablÉ
 250 g Βούτυρο 82%
 3 g Αλάτι
 250 g Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
 500 g Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
 115 g Αυγά
 30 g Κρόκοι αυγών
 Βανίλια (λίγη ποσότητα)
Ganache MontÉe French Vanilla
 230 g Κρέμα Γάλακτος 35% CANDIA PRO
 60 g French Vanilla GALATEA
 25 g Γλυκόζη
 430 g Λευκή Σοκολάτα 30% XOCOFINE
 680 g Κρέμα Γάλακτος 35% CANDIA PRO
Jelly Mango
 600 g Πουρές Μango LÉONCE BLANC
 15 g Πηκτίνη ΝΗ
 15 g Ζελατίνη
SablÉ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μία πάστα και στο τέλος προσθέτουμε τη 2η ποσότητα αλεύρι (500 γρ.). Αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια ανοίγουμε φύλλο πάχους 4 χιλ. Κόβουμε το σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε στους 150°C για 20 περίπου λεπτά ανάμεσα σε 2 φύλλα σιλικόνης.

Ganache MontÉe French Vanilla
2

Τοποθετούμε σε ένα σκεύος την 1η ποσότητα Κρέμα Γάλακτος, τη French Vanilla και τη γλυκόζη. Μόλις πάρουν μία βράση, ρίχνουμε το μείγμα στη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτουμε τη 2η ποσότητα Κρέμα Γάλακτος. Την αφήνουμε 24 ώρες στο ψυγείο και στη συνέχεια την αφρατεύουμε με σύρμα.

Jelly Mango
3

Ζεσταίνουμε τον Πουρέ Mango μέχρι τους 30°C. Προσθέτουμε την πηκτίνη και συνεχίζουμε μέχρι να πάρει μία βράση. Τέλος, συμπληρώνουμε τις ζελατίνες και αδειάζουμε το μείγμα σε κάδρο για 1 ημέρα. Κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε.

Μοντάρισμα
4

Επάνω στο Sablé βάζουμε μία στρώση Premium Nocciola Bianco Crunchy CREDIN που έχουμε κόψει στο σχήμα της πάστας. Προσθέτουμε από επάνω μία λεπτή στρώση Jelly Mango στο σχήμα της πάστας μας. Γαρνίρουμε με το Ganache Montée French Vanilla.

Décor
5

Κόβουμε σε κύβους το Jelly Mango και τοποθετούμε τους τρεις κύβους πάνω από το Montée. Παγώνουμε στην κατάψυξη. Βουτάμε την πάστα μας στον ζεστό και στον κρύο ζελέ. Προσθέτουμε 1 μαργαρίτα décor.

Ingredients

SablÉ
 250 g Βούτυρο 82%
 3 g Αλάτι
 250 g Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
 500 g Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
 115 g Αυγά
 30 g Κρόκοι αυγών
 Βανίλια (λίγη ποσότητα)
Ganache MontÉe French Vanilla
 230 g Κρέμα Γάλακτος 35% CANDIA PRO
 60 g French Vanilla GALATEA
 25 g Γλυκόζη
 430 g Λευκή Σοκολάτα 30% XOCOFINE
 680 g Κρέμα Γάλακτος 35% CANDIA PRO
Jelly Mango
 600 g Πουρές Μango LÉONCE BLANC
 15 g Πηκτίνη ΝΗ
 15 g Ζελατίνη

Directions

SablÉ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μία πάστα και στο τέλος προσθέτουμε τη 2η ποσότητα αλεύρι (500 γρ.). Αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια ανοίγουμε φύλλο πάχους 4 χιλ. Κόβουμε το σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε στους 150°C για 20 περίπου λεπτά ανάμεσα σε 2 φύλλα σιλικόνης.

Ganache MontÉe French Vanilla
2

Τοποθετούμε σε ένα σκεύος την 1η ποσότητα Κρέμα Γάλακτος, τη French Vanilla και τη γλυκόζη. Μόλις πάρουν μία βράση, ρίχνουμε το μείγμα στη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτουμε τη 2η ποσότητα Κρέμα Γάλακτος. Την αφήνουμε 24 ώρες στο ψυγείο και στη συνέχεια την αφρατεύουμε με σύρμα.

Jelly Mango
3

Ζεσταίνουμε τον Πουρέ Mango μέχρι τους 30°C. Προσθέτουμε την πηκτίνη και συνεχίζουμε μέχρι να πάρει μία βράση. Τέλος, συμπληρώνουμε τις ζελατίνες και αδειάζουμε το μείγμα σε κάδρο για 1 ημέρα. Κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε.

Μοντάρισμα
4

Επάνω στο Sablé βάζουμε μία στρώση Premium Nocciola Bianco Crunchy CREDIN που έχουμε κόψει στο σχήμα της πάστας. Προσθέτουμε από επάνω μία λεπτή στρώση Jelly Mango στο σχήμα της πάστας μας. Γαρνίρουμε με το Ganache Montée French Vanilla.

Décor
5

Κόβουμε σε κύβους το Jelly Mango και τοποθετούμε τους τρεις κύβους πάνω από το Montée. Παγώνουμε στην κατάψυξη. Βουτάμε την πάστα μας στον ζεστό και στον κρύο ζελέ. Προσθέτουμε 1 μαργαρίτα décor.

Notes

Τάρτα French Vanilla & Mango

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.