Ζύμη για πίτσα

Η πίτσα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Αν και υπάρχουν πολλές απόψεις σχετικά με την καταγωγή και την ιστορία της, είναι γεγονός ότι μέσα στο πέρασμα των χρόνων η πίτσα έχει εξελιχθεί πολύ και έχουν δημιουργηθεί πολλές παραλλαγές της, τόσο όσον αφορά τα υλικά που την καλύπτουν όσο και ως προς τη ζύμη της.

Υλικα για Τραγανη ζυμη
 50 % Αλεύρι τ.55% Πολυτελείας
 50 % Αλεύρι τ. Μ Κίτρινο
 18 % Αλάτι
 2 % Μαγιά νωπή
 2 % Ζάχαρη
 5 % Λάδι
 5860 % Νερό
Υλικα για Αφρατη ζυμη
 55 % Αλεύρι Πολυτελείας
 15 % Αλάτι
 25 % Μαγιά νωπή
 2 % Ζάχαρη
 8 % Μαργαρίνη μαλακή
 1 τεμ. Αυγό ανά κιλό αλεύρου
 60 % Νερό
Υλικα για Λεπτη και τραγανη ζυμη
 55 % Αλεύρι τ.Π
 15 % Αλάτι
 2 % Μαγιά νωπή
 5 % Ανθρακούχο αναψυκτικό
 5860 % Νερό
Υλικα για Λεπτη και αφρατη ζυμη
 25 % Αλεύρι Σούπερ Αμερικής
 75 % Αλεύρι τ.Μ κίτρινο
 2 % Αλάτι
 25 % Μαγιά
 3 % Γάλα συμπυκνωμένο εβαπορέ
 5860 % Νερό
Εκτελεση
1

Σας παρουσιάζουμε 4 διαφορετικές παραλλαγές για τη ζύμη της πίτσας, ώστε να επιλέξετε εσείς ποια ή ποιες ταιριάζουν καλύτερα στις προτιμήσεις σας ή τις προτιμήσεις των πελατών σας. Είτε πρόκειται για πίτσα με τραγανή ζύμη, είτε αφράτη, είτε λεπτή και τραγανή ζύμη ή λεπτή και αφράτη ζύμη, όπως θα δείτε παρακάτω, αυτό που αλλάζει είναι τα υλικά ενώ ο τρόπος παρασκευής παραμένει πάντοτε ο ίδιος.

2

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά αρχικά στη πρώτη ταχύτητα για 3΄ και έπειτα στη γρήγορη για 7΄.

3

Πλάθουμε μπαλάκια ζύμης και τα τοποθετούμε σκεπασμένα στο ψυγείο.

4

Ανοίγουμε τη ζύμη και τοποθετούμε επάνω τα υλικά που θέλουμε. Πρώτα στρώνουμε τη σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά.

Καλή επιτυχία!

Ingredients

Υλικα για Τραγανη ζυμη
 50 % Αλεύρι τ.55% Πολυτελείας
 50 % Αλεύρι τ. Μ Κίτρινο
 18 % Αλάτι
 2 % Μαγιά νωπή
 2 % Ζάχαρη
 5 % Λάδι
 5860 % Νερό
Υλικα για Αφρατη ζυμη
 55 % Αλεύρι Πολυτελείας
 15 % Αλάτι
 25 % Μαγιά νωπή
 2 % Ζάχαρη
 8 % Μαργαρίνη μαλακή
 1 τεμ. Αυγό ανά κιλό αλεύρου
 60 % Νερό
Υλικα για Λεπτη και τραγανη ζυμη
 55 % Αλεύρι τ.Π
 15 % Αλάτι
 2 % Μαγιά νωπή
 5 % Ανθρακούχο αναψυκτικό
 5860 % Νερό
Υλικα για Λεπτη και αφρατη ζυμη
 25 % Αλεύρι Σούπερ Αμερικής
 75 % Αλεύρι τ.Μ κίτρινο
 2 % Αλάτι
 25 % Μαγιά
 3 % Γάλα συμπυκνωμένο εβαπορέ
 5860 % Νερό

Directions

Εκτελεση
1

Σας παρουσιάζουμε 4 διαφορετικές παραλλαγές για τη ζύμη της πίτσας, ώστε να επιλέξετε εσείς ποια ή ποιες ταιριάζουν καλύτερα στις προτιμήσεις σας ή τις προτιμήσεις των πελατών σας. Είτε πρόκειται για πίτσα με τραγανή ζύμη, είτε αφράτη, είτε λεπτή και τραγανή ζύμη ή λεπτή και αφράτη ζύμη, όπως θα δείτε παρακάτω, αυτό που αλλάζει είναι τα υλικά ενώ ο τρόπος παρασκευής παραμένει πάντοτε ο ίδιος.

2

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά αρχικά στη πρώτη ταχύτητα για 3΄ και έπειτα στη γρήγορη για 7΄.

3

Πλάθουμε μπαλάκια ζύμης και τα τοποθετούμε σκεπασμένα στο ψυγείο.

4

Ανοίγουμε τη ζύμη και τοποθετούμε επάνω τα υλικά που θέλουμε. Πρώτα στρώνουμε τη σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά.

Καλή επιτυχία!

Notes

Ζύμη για πίτσα

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.