Κουλούρια Πασχαλινά

Η παράδοση θέλει τη Μ. Πέμπτη κάθε ελληνικό σπίτι να ετοιμάζεται για να υποδεχτεί την Ανάσταση. Τα πιο χαρακτηριστικά έθιμα της ημέρας, εκτός από το βάψιμο των αυγών, είναι τα πασχαλινά κουλουράκια και τσουρέκια. Εδώ σας παρουσιάζουμε μία παραδοσιακή συνταγή για τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Υλικά
 1 kg αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
 250 g βούτυρο 82%
 380 g ζάχαρη
 5 αυγά
 8 g βανίλια
 150 g γάλα νωπό
 ½ κουτ. γλυκού baking powder
 10 g αμμωνία
 10 g σόδα
 ξύσμα από ½ πορτοκάλι
 2 αυγά για το άλειμμα των κουλουριών
Εκτέλεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά και κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το Baking Powder. Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια, έως ότου αφρατέψουν καλά (ασπρίσουν και φουσκώσουν).

2

Βάζουμε το μίξερ στην 1η ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, έως ότου τα απορροφήσει καλά το μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε σε αυτό το γάλα με την αμμωνία και τη σόδα διαλυμένα σε μορφή κορδονιού. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

3

Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το Baking Powder και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή και εύπλαστη. Πλάθουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας (κοτσίδα, βαρκάκι, στρογγυλό) και αλείφουμε με αυγό.

4

Αφήνουμε τα κουλούρια μας με το αυγό να στεγνώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (περίπου 30 λεπτά). Ψήνουμε στους 180οC για 25 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο.

Ingredients

Υλικά
 1 kg αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
 250 g βούτυρο 82%
 380 g ζάχαρη
 5 αυγά
 8 g βανίλια
 150 g γάλα νωπό
 ½ κουτ. γλυκού baking powder
 10 g αμμωνία
 10 g σόδα
 ξύσμα από ½ πορτοκάλι
 2 αυγά για το άλειμμα των κουλουριών

Directions

Εκτέλεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά και κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το Baking Powder. Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια, έως ότου αφρατέψουν καλά (ασπρίσουν και φουσκώσουν).

2

Βάζουμε το μίξερ στην 1η ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, έως ότου τα απορροφήσει καλά το μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε σε αυτό το γάλα με την αμμωνία και τη σόδα διαλυμένα σε μορφή κορδονιού. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

3

Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το Baking Powder και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή και εύπλαστη. Πλάθουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας (κοτσίδα, βαρκάκι, στρογγυλό) και αλείφουμε με αυγό.

4

Αφήνουμε τα κουλούρια μας με το αυγό να στεγνώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (περίπου 30 λεπτά). Ψήνουμε στους 180οC για 25 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο.

Notes

Κουλούρια Πασχαλινά

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.