fbpx

Κριτσινάκια oλικής άλεσης (sticks)

Ελαφριά, νόστιμα, υγιεινά και θρεπτικά. Τα κριτσινάκια είναι τα πλέον διαδεδομένα σνακ που βρίσκουμε σε κάθε φούρνο και αρτοποιείο.

Yields1 Serving
Υλικά
 250 g Αλεύρι Ολικής Άλεσης
 500 g Αλεύρι λευκό
 5 g Αλάτι
 125 g Κρασί λευκό
 150 g Νερό
 250 g Μαργαρίνη μαλακή
 10 g Μπέικιν
 35 g Ζάχαρη
 5 g Σόδα
Εκτέλεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και ζυμώνουμε αρχικά στη πρώτη ταχύτητα και στη συνέχεια στη γρήγορη, μέχρι να δημιουργήθεί μια ζύμη ομοιογενείς και εύπλαστη.

2

Κόβουμε και πλάθουμε σε σχήμα κριτσινιού, τοποθετούμε σε λαμαρίνες και ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο 200οC για 15΄ περίπου (ανάλογα το φούρνο και πάντα υπό την επίβλεψη μας).

Ingredients

Υλικά
 250 g Αλεύρι Ολικής Άλεσης
 500 g Αλεύρι λευκό
 5 g Αλάτι
 125 g Κρασί λευκό
 150 g Νερό
 250 g Μαργαρίνη μαλακή
 10 g Μπέικιν
 35 g Ζάχαρη
 5 g Σόδα

Directions

Εκτέλεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και ζυμώνουμε αρχικά στη πρώτη ταχύτητα και στη συνέχεια στη γρήγορη, μέχρι να δημιουργήθεί μια ζύμη ομοιογενείς και εύπλαστη.

2

Κόβουμε και πλάθουμε σε σχήμα κριτσινιού, τοποθετούμε σε λαμαρίνες και ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο 200οC για 15΄ περίπου (ανάλογα το φούρνο και πάντα υπό την επίβλεψη μας).

Notes

Κριτσινάκια oλικής άλεσης (sticks)

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.