fbpx

Κριτσινάκια oλικής άλεσης (sticks)

Ελαφριά, νόστιμα, υγιεινά και θρεπτικά. Τα κριτσινάκια είναι τα πλέον διαδεδομένα σνακ που βρίσκουμε σε κάθε φούρνο και αρτοποιείο.

Yields1 Serving
Υλικά
 250 g Αλεύρι Ολικής Άλεσης
 500 g Αλεύρι λευκό
 5 g Αλάτι
 125 g Κρασί λευκό
 150 g Νερό
 250 g Μαργαρίνη μαλακή
 10 g Μπέικιν
 35 g Ζάχαρη
 5 g Σόδα
Εκτέλεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και ζυμώνουμε αρχικά στη πρώτη ταχύτητα και στη συνέχεια στη γρήγορη, μέχρι να δημιουργήθεί μια ζύμη ομοιογενείς και εύπλαστη.

2

Κόβουμε και πλάθουμε σε σχήμα κριτσινιού, τοποθετούμε σε λαμαρίνες και ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο 200οC για 15΄ περίπου (ανάλογα το φούρνο και πάντα υπό την επίβλεψη μας).

Ingredients

Υλικά
 250 g Αλεύρι Ολικής Άλεσης
 500 g Αλεύρι λευκό
 5 g Αλάτι
 125 g Κρασί λευκό
 150 g Νερό
 250 g Μαργαρίνη μαλακή
 10 g Μπέικιν
 35 g Ζάχαρη
 5 g Σόδα

Directions

Εκτέλεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και ζυμώνουμε αρχικά στη πρώτη ταχύτητα και στη συνέχεια στη γρήγορη, μέχρι να δημιουργήθεί μια ζύμη ομοιογενείς και εύπλαστη.

2

Κόβουμε και πλάθουμε σε σχήμα κριτσινιού, τοποθετούμε σε λαμαρίνες και ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο 200οC για 15΄ περίπου (ανάλογα το φούρνο και πάντα υπό την επίβλεψη μας).

Κριτσινάκια oλικής άλεσης (sticks)

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.