fbpx

Ψωμάκια πολύσπορα με χαρούπι και χαρουπόμελο

Εναλλακτική πρόταση σε πολύσπορο, με ιδιαίτερη γεύση και αρώματα του χαρουπιού.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 400 g αλεύρι κίτρινο Τ.Μ.
 300 g αλεύρι 70% δυνατό
 300 g χαρουπάλευρο
 50 g σησάμι
 50 g λιναρόσπορο
 50 g μαυροσήσαμο
 20 g χαρουπόμελο
 670 g νερό
 25 g αλάτι
 20 g μαγιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 4' στην πρώτη ταχύτητα, και για αλλά 6' στη δεύτερη.

2

Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20', κόβουμε στο επιθυμητό βάρος και πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε. Σοφάρουμε για 35', και ψήνουμε με ατμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35-49'.

3

Μπορούμε αν θέλουμε να διακοσμήσουμε το ψωμάκι μας με τους σπόρους της συνταγής μας.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 400 g αλεύρι κίτρινο Τ.Μ.
 300 g αλεύρι 70% δυνατό
 300 g χαρουπάλευρο
 50 g σησάμι
 50 g λιναρόσπορο
 50 g μαυροσήσαμο
 20 g χαρουπόμελο
 670 g νερό
 25 g αλάτι
 20 g μαγιά

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 4' στην πρώτη ταχύτητα, και για αλλά 6' στη δεύτερη.

2

Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20', κόβουμε στο επιθυμητό βάρος και πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε. Σοφάρουμε για 35', και ψήνουμε με ατμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35-49'.

3

Μπορούμε αν θέλουμε να διακοσμήσουμε το ψωμάκι μας με τους σπόρους της συνταγής μας.

Notes

Ψωμάκια πολύσπορα με χαρούπι και χαρουπόμελο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.