fbpx

Ψωμάκια πολύσπορα με χαρούπι και χαρουπόμελο

Εναλλακτική πρόταση σε πολύσπορο, με ιδιαίτερη γεύση και αρώματα του χαρουπιού.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 400 g αλεύρι κίτρινο Τ.Μ.
 300 g αλεύρι 70% δυνατό
 300 g χαρουπάλευρο
 50 g σησάμι
 50 g λιναρόσπορο
 50 g μαυροσήσαμο
 20 g χαρουπόμελο
 670 g νερό
 25 g αλάτι
 20 g μαγιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 4' στην πρώτη ταχύτητα, και για αλλά 6' στη δεύτερη.

2

Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20', κόβουμε στο επιθυμητό βάρος και πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε. Σοφάρουμε για 35', και ψήνουμε με ατμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35-49'.

3

Μπορούμε αν θέλουμε να διακοσμήσουμε το ψωμάκι μας με τους σπόρους της συνταγής μας.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 400 g αλεύρι κίτρινο Τ.Μ.
 300 g αλεύρι 70% δυνατό
 300 g χαρουπάλευρο
 50 g σησάμι
 50 g λιναρόσπορο
 50 g μαυροσήσαμο
 20 g χαρουπόμελο
 670 g νερό
 25 g αλάτι
 20 g μαγιά

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 4' στην πρώτη ταχύτητα, και για αλλά 6' στη δεύτερη.

2

Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20', κόβουμε στο επιθυμητό βάρος και πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε. Σοφάρουμε για 35', και ψήνουμε με ατμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35-49'.

3

Μπορούμε αν θέλουμε να διακοσμήσουμε το ψωμάκι μας με τους σπόρους της συνταγής μας.

Ψωμάκια πολύσπορα με χαρούπι και χαρουπόμελο

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.