fbpx

Ψωμί τριών δημητριακών με προζύμι φαγόπυρου

Ο συνδυασμός καλαμποκιού με φαγόπυρο δημιουργεί ένα ψωμί με ήπια, αλλά πολύ ιδιαίτερη γεύση, πρόταση για εορταστικό τραπέζι και όχι μόνο.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 150 g αλεύρι καλαμποκιού
 150 g αλεύρι φαγόπυρου
 700 g αλεύρι 70%
 15 g εκχύλισμα βύνης
 20 g αλάτι
 4 g μαγιά
 720 g νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αναπιάνουμε προζύμι με το αλεύρι του φαγόπυρου και 150 γρ. από το νερό της συνταγής μας, από την προηγούμενη ημέρα. Στη συνέχεια ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 10' στην πρώτη ταχύτητα, και για άλλα 5' στη δεύτερη.

2

Ξεκουράζουμε για δυο ώρες, κόβουμε στο επιθυμητό βάρος και πλάθουμε ελαφρά σε καρβέλια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ακόμη μια ώρα και ψήνουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 150 g αλεύρι καλαμποκιού
 150 g αλεύρι φαγόπυρου
 700 g αλεύρι 70%
 15 g εκχύλισμα βύνης
 20 g αλάτι
 4 g μαγιά
 720 g νερό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αναπιάνουμε προζύμι με το αλεύρι του φαγόπυρου και 150 γρ. από το νερό της συνταγής μας, από την προηγούμενη ημέρα. Στη συνέχεια ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 10' στην πρώτη ταχύτητα, και για άλλα 5' στη δεύτερη.

2

Ξεκουράζουμε για δυο ώρες, κόβουμε στο επιθυμητό βάρος και πλάθουμε ελαφρά σε καρβέλια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ακόμη μια ώρα και ψήνουμε.

Notes

Ψωμί τριών δημητριακών με προζύμι φαγόπυρου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.