fbpx

Ψωμί πικάντικο, με άνθρακα και πιπεριές φλωρίνης

Ψωμάκι που εντυπωσιάζει με την εμφάνιση, τα χρώματα και τη μοναδική γεύση του!

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1500 g αλεύρι κίτρινο Τ.Μ.
 500 g αλεύρι 70% μαλακό
 50 g βρώσιμος άνθρακας
 1400 g νερό
 40 g αλάτι
 30 g μαγιά
 50 g πάπρικα καυτερή
 200 g πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τις πιπεριές, για 10’ στην πρώτη ταχύτητα και για ακόμη 4’ στη δεύτερη. Προσθέτουμε και τις πιπεριές και ζυμώνουμε ακόμη 1’.

2

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30’, πλάθουμε και ξεκουράζουμε για άλλα 30’ μέσα σε ταψάκι. Χαράζουμε με μία σπάτουλα και ψήνουμε με ατμό στους 230°C για 35’.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1500 g αλεύρι κίτρινο Τ.Μ.
 500 g αλεύρι 70% μαλακό
 50 g βρώσιμος άνθρακας
 1400 g νερό
 40 g αλάτι
 30 g μαγιά
 50 g πάπρικα καυτερή
 200 g πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τις πιπεριές, για 10’ στην πρώτη ταχύτητα και για ακόμη 4’ στη δεύτερη. Προσθέτουμε και τις πιπεριές και ζυμώνουμε ακόμη 1’.

2

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30’, πλάθουμε και ξεκουράζουμε για άλλα 30’ μέσα σε ταψάκι. Χαράζουμε με μία σπάτουλα και ψήνουμε με ατμό στους 230°C για 35’.

Notes

Ψωμί πικάντικο, με άνθρακα και πιπεριές φλωρίνης

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.