fbpx

Βασιλόπιτα τσουρέκι με πολίτικο άρωμα

Συνταγή από: www.loulismills.gr

Βασιλόπιτα τύπου τσουρεκιού, με πολίτικο άρωμα από τη ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ. Τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων, οι βιτρίνες σας είναι έτοιμες να υποδεχτούν τις πιο λαχταριστές και εντυπωσιακές δημιουργίες! Εμείς βάζουμε την ποιότητα… εσείς βάζετε την τέχνη!

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 2000 g Αλεύρι Super Τσουρεκιού
 400 g βούτυρο
 400 g αυγά
 600 g άχνη ζάχαρη
 100 g γλυκόζη
 15 g μαχλέπι
 10 g κακουλέ
 5 g μαστίχα
 λίγη βανίλια
 ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 λεμόνι
 300 g νερό ή γάλα
 200 g μαγιά
 προαιρετικά, γλάσο κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ανακατεύουμε πολύ καλά το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, τη βανίλια και το ξύσμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό ή το γάλα και τη μαγιά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά, για περίπου 15-20 λεπτά. Αφήνουμε μια ώρα να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας και μετά κόβουμε σε τεμάχια των 500 γρ.-750 γρ.

2

Τοποθετούμε το φλουρί και πλάθουμε καλά σε στρογγυλό σχήμα και αφήνουμε να ξεκουραστεί ξανά για 10 ακόμα λεπτά. Πατάμε καλά με τα χέρια και στοφάρουμε μέχρι να φουσκώσουν. Ψήνουμε στους 160°C για 35-45 λεπτά. Προαιρετικά, διακοσμούμε με γλάσο κακάο.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 2000 g Αλεύρι Super Τσουρεκιού
 400 g βούτυρο
 400 g αυγά
 600 g άχνη ζάχαρη
 100 g γλυκόζη
 15 g μαχλέπι
 10 g κακουλέ
 5 g μαστίχα
 λίγη βανίλια
 ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 λεμόνι
 300 g νερό ή γάλα
 200 g μαγιά
 προαιρετικά, γλάσο κακάο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ανακατεύουμε πολύ καλά το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, τη βανίλια και το ξύσμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό ή το γάλα και τη μαγιά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά, για περίπου 15-20 λεπτά. Αφήνουμε μια ώρα να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας και μετά κόβουμε σε τεμάχια των 500 γρ.-750 γρ.

2

Τοποθετούμε το φλουρί και πλάθουμε καλά σε στρογγυλό σχήμα και αφήνουμε να ξεκουραστεί ξανά για 10 ακόμα λεπτά. Πατάμε καλά με τα χέρια και στοφάρουμε μέχρι να φουσκώσουν. Ψήνουμε στους 160°C για 35-45 λεπτά. Προαιρετικά, διακοσμούμε με γλάσο κακάο.

Notes

Βασιλόπιτα τσουρέκι με πολίτικο άρωμα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.