fbpx

Μελομακάρονα

Συνταγή από: www.loulismills.gr

Το απόλυτο κέρασμα των γιορτών!

ΥΛΙΚΑ
 750 g αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
 250 g αλεύρι Super Αμερικής
 500 g λάδι
 200 g χυμό πορτοκάλι
 100 g κονιάκ
 200 g ζάχαρη
 12 g μπέικιν πάουντερ
 6 g αμμωνία
 3 g σόδα
 10 g κανέλα
 1 g γαρύφαλλο
 ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΣΙΡΟΠΙ
 1000 g νερό
 1500 g ζάχαρη
 250 g γλυκόζη
 2 ξυλάκια κανέλα
ΥΛΙΚΑ
1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα άλευρα, για 5’ με το φτερό. Ρίχνουμε τα άλευρα και τα ανακατεύουμε σιγά-σιγά για λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

2

Πλάθουμε οβάλ κομματάκια και τα πατάμε ελαφρά με το σύρμα. Ψήνουμε στους 180-200°C για 20-24’. Μόλις βγουν από το φούρνο τα ρίχνουμε σε κρύο σιρόπι. Αλείφουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

ΣΙΡΟΠΙ
3

Bράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά και ρίχνουμε λίγη βανίλια, 100 γρ. κονιάκ, 250 γρ. μέλι και ανακατεύουμε καλά.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 750 g αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
 250 g αλεύρι Super Αμερικής
 500 g λάδι
 200 g χυμό πορτοκάλι
 100 g κονιάκ
 200 g ζάχαρη
 12 g μπέικιν πάουντερ
 6 g αμμωνία
 3 g σόδα
 10 g κανέλα
 1 g γαρύφαλλο
 ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΣΙΡΟΠΙ
 1000 g νερό
 1500 g ζάχαρη
 250 g γλυκόζη
 2 ξυλάκια κανέλα

Directions

ΥΛΙΚΑ
1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα άλευρα, για 5’ με το φτερό. Ρίχνουμε τα άλευρα και τα ανακατεύουμε σιγά-σιγά για λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

2

Πλάθουμε οβάλ κομματάκια και τα πατάμε ελαφρά με το σύρμα. Ψήνουμε στους 180-200°C για 20-24’. Μόλις βγουν από το φούρνο τα ρίχνουμε σε κρύο σιρόπι. Αλείφουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

ΣΙΡΟΠΙ
3

Bράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά και ρίχνουμε λίγη βανίλια, 100 γρ. κονιάκ, 250 γρ. μέλι και ανακατεύουμε καλά.

Μελομακάρονα

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.