fbpx

Τάρτα με μάνγκο, φουντούκι και espresso

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΛΑΤΗΣ
Pastry Chef της εταιρίας Ledra foods

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
 700 g βούτυρο 82%
 300 g ζάχαρη
 100 g αυγά
 100 g πούδρα φουντουκιού
 900 g αλεύρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ FRANGIPANE ESPRESSO
 100 g βούτυρο 82% σε θερμοκρασία δωματίου
 100 g πούδρα φουντουκιού
 100 g ασπράδι αυγού
 100 g άχνη ζάχαρη
 5 g Espresso
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΜΑΝΓΚΟ
 150 g πουρέ mango sicoly
 150 g ζάχαρη
 150 g αυγά
 150 g βούτυρο 82%
 5 g ζελατίνη
 30 g νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ MONDE ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
 300 g κρέμα γάλακτος
 2 g ζελατίνη
 12 g νερό
 175 g λευκή σοκολάτα Napal
 150 g Praline hazelnut 50%
 350 g κρέμα γάλακτος
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝAMELAKA ESPRESSO
 200 g γάλα
 400 g κρέμα γάλακτος
 5 g ζελατίνες
 30 g νερό
 5 g Espresso
 400 g λευκή σοκολάτα Napal
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
1

Xτυπάμε στο μίξερ, στο φτερό, όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά. ‘Oταν ομογενοποιηθούν τα πρώτα υλικά ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Φορμάρουμε στις επιθυμητές φόρμες και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ FRANGIPANE ESPRESSO
2

Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά, με το σύρμα, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός και απλώνουμε μια λεπτή στρώση πάνω στις ψημένες τάρτες . Ψήνουμε για 8 λεπτά στους 160 βαθμούς.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΜΑΝΓΚΟ
3

Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε μία κατσαρόλα, ανακατεύοντας με το σύρμα πολύ καλά μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 85 βαθμούς Κελσίου. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τις ζελατίνες και μπιμάρουμε. Σερβίρουμε στις τάρτες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ MONDE ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
4

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος με την πραλίνα φουντουκιού. ‘Οταν βράσει, περιχύνουμε πάνω από τη λευκή σοκολάτα και τις ζελατίνες μπιμάροντας. Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος κρύα και ρευστή. Αφήνουμε την κρέμα για μία νύχτα στο ψυγείο και στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ με σύρμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ NAMELAKA ESPRESSO
5

Βράζουμε γάλα, κρέμα γάλακτος και Espresso και περιχύνουμε πάνω από τη λευκή σοκολάτα και τις μαλακωμένες ζελατίνες. Ξεκουράζουμε την κρέμα μας για μία νύχτα στο ψυγείο και τη χρησιμοποιούμε την επόμενη μέρα χτυπώντας τη στο μίξερ.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
 700 g βούτυρο 82%
 300 g ζάχαρη
 100 g αυγά
 100 g πούδρα φουντουκιού
 900 g αλεύρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ FRANGIPANE ESPRESSO
 100 g βούτυρο 82% σε θερμοκρασία δωματίου
 100 g πούδρα φουντουκιού
 100 g ασπράδι αυγού
 100 g άχνη ζάχαρη
 5 g Espresso
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΜΑΝΓΚΟ
 150 g πουρέ mango sicoly
 150 g ζάχαρη
 150 g αυγά
 150 g βούτυρο 82%
 5 g ζελατίνη
 30 g νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ MONDE ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
 300 g κρέμα γάλακτος
 2 g ζελατίνη
 12 g νερό
 175 g λευκή σοκολάτα Napal
 150 g Praline hazelnut 50%
 350 g κρέμα γάλακτος
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝAMELAKA ESPRESSO
 200 g γάλα
 400 g κρέμα γάλακτος
 5 g ζελατίνες
 30 g νερό
 5 g Espresso
 400 g λευκή σοκολάτα Napal

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
1

Xτυπάμε στο μίξερ, στο φτερό, όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά. ‘Oταν ομογενοποιηθούν τα πρώτα υλικά ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Φορμάρουμε στις επιθυμητές φόρμες και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ FRANGIPANE ESPRESSO
2

Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά, με το σύρμα, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός και απλώνουμε μια λεπτή στρώση πάνω στις ψημένες τάρτες . Ψήνουμε για 8 λεπτά στους 160 βαθμούς.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΜΑΝΓΚΟ
3

Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε μία κατσαρόλα, ανακατεύοντας με το σύρμα πολύ καλά μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 85 βαθμούς Κελσίου. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τις ζελατίνες και μπιμάρουμε. Σερβίρουμε στις τάρτες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ MONDE ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
4

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος με την πραλίνα φουντουκιού. ‘Οταν βράσει, περιχύνουμε πάνω από τη λευκή σοκολάτα και τις ζελατίνες μπιμάροντας. Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος κρύα και ρευστή. Αφήνουμε την κρέμα για μία νύχτα στο ψυγείο και στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ με σύρμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ NAMELAKA ESPRESSO
5

Βράζουμε γάλα, κρέμα γάλακτος και Espresso και περιχύνουμε πάνω από τη λευκή σοκολάτα και τις μαλακωμένες ζελατίνες. Ξεκουράζουμε την κρέμα μας για μία νύχτα στο ψυγείο και τη χρησιμοποιούμε την επόμενη μέρα χτυπώντας τη στο μίξερ.

Notes

Τάρτα με μάνγκο, φουντούκι και espresso

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.