Υδραίικα αμυγδαλωτά

Τα Υδραίικα αμυγδαλωτά, ετοίμασαν ο κος Νικόλαος Ζαχαράκης, Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής και η κα Αρετή Αρωνιάδα, Τεχνολόγος Τροφίμων για της ανάγκες του εργαστηρίου “Ζαχαροπλαστικής” των πρωτοετών μαθητών του τμήματος Α2, της ΕΠΑΣ Γαλατσίου, στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1000 g αμύγδαλο (λευκή ψίχα)
 1000 g ζάχαρη άχνη
 200 g μέλι
 200 g μαρασκίνο
 1 λεμόνι ξύσμα
 10 σταγόνες ανθόνερο
 5 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο
 5 σταγόνες οινόπνευμα καθαρό
 Ανθόνερο – Άχνη – Γαρύφαλλα για ντεκόρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε την αμυγδαλόψιχα και την ξεφλουδίζουμε. Την αφήνουμε να στεγνώσει απλωμένη σε μπουρνοπετσέτες σε ξηρό περιβάλλον τουλάχιστον για 12 ώρες.

2

Τρίβουμε την αμυγδαλόψιχα σε σκόνη. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τριμμένη αμυγδαλόψιχα με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας.

3

Περνάμε τρεις φορές το μίγμα μας από την πραλινομηχανή κλείνοντας κάθε φορά όλο και περισσότερο τους κυλίνδρους.

4

Κόβουμε σε τεμάχια 25 γραμμ. περίπου, πλάθουμε σε σχέδιο αχλαδάκι συνήθως, βρέχουμε με ανθόνερο, ζαχαρώνουμε – πασπαλίζουμε με άχνη και στο τέλος καρφώνουμε το γαρύφαλλο (μοσχοκάρφι) πάνω σε κάθε αχλαδάκι στη θέση όπου θα ήταν το κοτσανάκι του, τα βάζουμε μα σειρά πάνω σε δίσκο και τα προϊόντα μας είναι έτοιμα για κατανάλωση.

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΟΦΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
5

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και μονοακόρεστα λιπαρά.

6

Τα αμύγδαλα περιέχουν φυλλικό οξύ.

7

Τα αμύγδαλα έχουν φυτικές ύλες που βοηθούν στην δυσκοιλιότητα και στην φυσιολογική ενέργεια του ανθρώπινου εντέρου ιδιαίτερα εάν συνδυαστούν με δαμάσκηνα.

8

Τα αμύγδαλα είναι πηγή φωσφόρου και ασβεστίου και έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ενδυνάμωση τον οστών.

9

Ακόμη περιέχουν βιταμίνη Ε που είναι τροφή για τα μαλλιά και την επιδερμίδα.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g αμύγδαλο (λευκή ψίχα)
 1000 g ζάχαρη άχνη
 200 g μέλι
 200 g μαρασκίνο
 1 λεμόνι ξύσμα
 10 σταγόνες ανθόνερο
 5 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο
 5 σταγόνες οινόπνευμα καθαρό
 Ανθόνερο – Άχνη – Γαρύφαλλα για ντεκόρ

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε την αμυγδαλόψιχα και την ξεφλουδίζουμε. Την αφήνουμε να στεγνώσει απλωμένη σε μπουρνοπετσέτες σε ξηρό περιβάλλον τουλάχιστον για 12 ώρες.

2

Τρίβουμε την αμυγδαλόψιχα σε σκόνη. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τριμμένη αμυγδαλόψιχα με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας.

3

Περνάμε τρεις φορές το μίγμα μας από την πραλινομηχανή κλείνοντας κάθε φορά όλο και περισσότερο τους κυλίνδρους.

4

Κόβουμε σε τεμάχια 25 γραμμ. περίπου, πλάθουμε σε σχέδιο αχλαδάκι συνήθως, βρέχουμε με ανθόνερο, ζαχαρώνουμε – πασπαλίζουμε με άχνη και στο τέλος καρφώνουμε το γαρύφαλλο (μοσχοκάρφι) πάνω σε κάθε αχλαδάκι στη θέση όπου θα ήταν το κοτσανάκι του, τα βάζουμε μα σειρά πάνω σε δίσκο και τα προϊόντα μας είναι έτοιμα για κατανάλωση.

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΟΦΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
5

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και μονοακόρεστα λιπαρά.

6

Τα αμύγδαλα περιέχουν φυλλικό οξύ.

7

Τα αμύγδαλα έχουν φυτικές ύλες που βοηθούν στην δυσκοιλιότητα και στην φυσιολογική ενέργεια του ανθρώπινου εντέρου ιδιαίτερα εάν συνδυαστούν με δαμάσκηνα.

8

Τα αμύγδαλα είναι πηγή φωσφόρου και ασβεστίου και έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ενδυνάμωση τον οστών.

9

Ακόμη περιέχουν βιταμίνη Ε που είναι τροφή για τα μαλλιά και την επιδερμίδα.

Notes

Υδραίικα αμυγδαλωτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.